Δήμαρχος Μυτιλήνης στον realfm 97,8: Χρειαζόμαστε στήριξη – Φιλοξενούμε αυτή τη στιγμή 15.000 μετανάστες

«Το τελευταίο διάστημα οι αφίξεις μεταναστών πληθαίνουν παρά τις όποιες εξαγγελίες. Χθες ήρθαν 200 άτομα στο νησί της Λέσβου. Στο ΚΥΤ της Μόριας που είναι δυναμικότητας 2800 ατόμων, φιλοξενεί πάνω από 12.00-12.500 με αποτέλεσμα να έχουν εξαπλωθεί στα γειτονικά ελαιοκτήματα» δήλωσε στον realfm 97,8 ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Ευστράτιος Κύτελης.

Μιλώντας στον Αντώνη Δελλατόλα και τον Μάνο Νιφλή, τόνισε «πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να στηριχθεί ο Δήμος Μυτιλήνης που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 15.000 μετανάστες και βεβαίως να σκύψουν όλοι από την ΚΕΔΕ ως το υπουργείο Εσωτερικών και την Ε.Ε. ότι δεν πρέπει η Λέσβος να μείνει μόνη και να μη μείνουν όλοι στα λόγια».

«Έχουμε μείνει στην ουσία μόνοι μας παρά όλες τις συσκέψεις και εξαγγελίες που έχουν γίνει. Ζητάμε την άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων και των αποφάσεων. Είμαστε σε θετική κατεύθυνση. Πρώτη φορά γίνεται τέτοια κινητοποίηση έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό ζήτημα όμως εκ του αποτελέσματος όλα» πρόσθεσε.

«Θέλω να παραδεχθώ ότι ο Πρωθυπουργός έχει δει πολύ ζεστά το θέμα, όντως είναι κοντά μας, άμεσα να υλοποιηθούν όλες αυτές οι αποφάσεις και να αποσυμφορηθεί το νησί μας και να επανέλθει στην κανονικότητα» κατέληξε.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση