Μοσκοβισί : Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα και αύριο (Πέμπτη και Παρασκευή) ο απερχόμενος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Το πρόγραμμα του Μοσκοβισί θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 22:15, όταν και γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρόγραμμα Μοσκοβισί την Παρασκευή

Την Παρασκευή, θα συμμετάσχει στον «Διάλογο με τους Πολίτες» στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά».

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:00 θα μεταβεί στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Παράλληλα, επαφές θα έχει με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τι είχε πει ο Μοσκοβισί για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ζήτησε από η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε «ένα σοβαρό καλλωπισμό» του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους των κρατών και να ευνοηθεί η ανάπτυξη.

«Επιθυμώ η επόμενη επιτροπή να διατηρήσει την επιλογή της ευελιξίας στο πλαίσιο των κανόνων και να είναι επίσης ικανή να προτείνει τη μεταρρύθμισή τους», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι με την Ένωση Δημοσιογράφων Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού Ρεπορτάζ (AJEF).

Ο Μοσκοβισί, ο οποίος θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στο τέλος του μήνα, επέμεινε στην «ανάγκη για ένα σοβαρό καλλωπισμό» του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, το οποίο ορίζει τους κανόνες της ευρωζώνης κυρίως για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος των χωρών μελών, ώστε «να καταστεί πιο ευανάγνωστο, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό».

Αφήστε μια απάντηση