Amazfit GTR: Premium smartwatch με προσιτή τιμή

Techblog.gr

Ένα smartwatch δεν χρησιμεύει απλά το να βλέπεις την ώρα. Κατά κύριο λόγο χρησιμεύει στην παρακολούθηση και καταγραφή της άσκησης, της δραστηριότητας αλλά και της υγείας μας. Με τη βιομηχανία των smartwatches να αναπτύσσεται ραγδαία, και τις εταιρείες να κυκλοφορούν η μία πίσω από την άλλη premium συσκευές, η Huami παρουσιάζει τη δική της εντυπωσιακή προσπάθεια με το Amazfit GTR.

Η νέα σειρά Amazfit GTR αποτελείται από δύο μοντέλα, ένα με διάμετρο κάσας 47 χιλιοστά και ένα με 42 διάμετρο κάσας χιλιοστά. Το “μεγάλο” GTR απευθύνεται σε άντρες και το πιο μικρό σε γυναίκες. Εμείς θα δούμε αναλυτικά την μεγάλη έκδοση η οποία βγαίνει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις όσον αφορά τα υλικά κατασκευής αλλά και το χρώμα.

Σχεδιαστικά το Amazifit GTR έχει ένα κλασικό premium φινίρισμα και διατίθεται με τρία διαφορετικά υλικά κατασκευής, Aluminum alloy, Stainless steel και Titanium. Οι δύο πρώτες παραλλαγές έχουν δερμάτινο καφέ λουράκι, ενώ η τρίτη παραλλαγή έχει μαύριο λουράκι από καουτσούκ.

Όλες οι εκδόσεις έχουν πάχος 10,75 χιλιοστά και το βάρος τους εξαρτάται από τα υλικά κατασκευής. Συγκεκριμένα, η Aluminum alloy ζυγίζει 36 γρ., η Stainless steel 48 γρ. και η έκδοση Titanium 40 γρ. Έχει έγχρωμη οθόνη AMOLED 1,39 ιντσών με ανάλυση 454×454 pixel, πυκνότητα pixel 326ppi και Corning Gorilla 3 tempered glass με Anti-fingerprint coating για να μην αφήνει δαχτυλιές.

Επικό GIVEAWAY: Κερδίστε το AmazFit GTR

Η οθόνη του είναι στρογγυλή καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του ρολογιού και παρέχει πολύ καλή ευκρίνεια κάτω από τον ήλιο. Ελληνικούς χαρακτήρες δεν μπορεί να διαβάσει. Αυτό σημαίνει οτι αν έχετε τις επαφές σας αποθηκευμένες με ελληνικούς χαρακτήρες, δεν θα καταλαβαίνετε ποιος σας καλεί στην οθόνη του Amazfit GTR.

Το Amazfit GTR καταγράφει τα βήματα που κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και την ποιότητα του ύπνου μας. Επιτρέπει τον έλεγχο της μουσικής που αναπαράγουμε στο κινητό, προβάλει υπενθυμίσεις, έχει ξυπνητήρι, ρολόι, πυξίδα, χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση, υπενθύμιση κίνησης σε περίπτωση παρατεταμένης ακινησίας, και λειτουργία find my phone.

Το premium έξυπνο ρολόι της Huami έχει αντοχή στο νερό και τη σκόνη 5 ATM, ενσωματώνει GPS και Bluetooth 5.0 και μπορεί να συνδεθεί με συσκευές που τρέχουν Android ή iOS. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 410mAh που του προσφέρει έως και 74 ημέρες αυτονομία, με μόλις δύο ώρες πλήρης φόρτισης.

Από πλευράς αισθητήρων το Amazfit GTR έχει BioTracker PPG biological tracking optical sensor, 6-axis acceleration sensor, 3-axis geomagnetic sensor, Air-pressure sensor, Capacity sensor και Ambient light sensor.

Πρόκειται για ένα premium smartwatch που μαγνητίζει τα βλέμματα παρέχοντας ποιότητα και λειτουργίες που θα συναντήσετε μόνο σε ακριβότερα smartwatches. Το φοράμε καθημερινά τις τελευταίες 10 ημέρες και έχουμε μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένοι. Έχουμε ενθουσιαστεί από το καλοδουλεμένο application της Amazfit και την πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Την έκδοση Stainless Steel του Amazfit GTR θα την βρείτε στο Gearbest με τιμή 137,70 ευρώ (ως μέθοδο αποστολής εππιλέξτε Priority Line).

Την έκδοση Aluminium Alloy του Amazfit GTR θα την βρείτε στο Banggood με τιμή 146,55 ευρώ (ως μέθοδο αποστολής εππιλέξτε Priority Direct Mail).

Amazfit GTR τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: AMOLED 1,39″, ανάλυση 454×454 pixels (326ppi)
Προστασία οθόνης: Gorilla 3 tempered glass με Anti-fingerprint coating
Αισθητήρες: BioTracker PPG biological tracking optical sensor, 6-axis acceleration sensor, 3-axis geomagnetic sensor, Air-pressure sensor, Capacity sensor, Ambient light sensor
Εντοπισμός θέσης: GPS & GLONASS
Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.0 BLE
Μπαταρία: 410mAh LiPo
Αυτονομία: 74 ημέρες με βασική χρήση, 24 ημέρες με τυπική χρήση, 40 ώρες με GPS
Υποστηριζόμενο λειτουργικό: Android 5.0 ή νεότερο και iOS 10 ή νεότερο
Αντοχή σε νερό και σκόνη: 5 ATM
Διαστάσεις: 47.2×47.2×10.75 χλστ.
Βάρος: 36 γρ. (Aluminum alloy), 48 γρ. (Stainless steel)

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος