Οι αποστολές smartwatches θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2022

Techblog.gr

Smartwatches Shipments 28% 2020

Σύμφωνα με νέα αναφορά της εταιρείας αναλύσεων TrendForce, οι αποστολές των smartwatches παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το 2020. Συγκεκριμένα, η ετήσια αύξηση που προβλέπει η εταιρεία είναι της τάξεως του 28,6%. Επιπλέον, η TrendForce αναφέρει ότι το κύριο προϊόν της αγοράς των smartwatches είναι τα Apple Watch.

Η εταιρεία σχολιάζει πως ένας από τους λόγους αυτής της ανόδου είναι η διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα των Apple Watch. Όσον αφορά τα έξυπνα ρολόγια του αμερικανικού κολοσσού, η αύξηση των αποστολών οφείλεται στη μείωση που εφάρμοσε η εταιρεία στις τιμές των παλαιότερων μοντέλων της.

Smartwatches Shipments 28% 2020

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά των smartwatches. Αυτό οφείλεται στην είσοδο νέων εταιρειών στον χώρο, όπως η Puma που κυκλοφόρησε ήδη το πρώτο της έξυπνο ρολόι και η Xiaomi που αναμένεται να κυκλοφορήσει smartwatch στο κοντινό μέλλον.

Στο σύνολο του 2019 οι προβλέψεις θέλουν τις αποστολές των smartwatches να αγγίξουν τα 62,63 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι το 2020, οι αποστολές έξυπνων ρολογιών θα φτάσουν τα 80,55 εκατομμύρια.

Ο αναλυτής της TrendForce που δραστηριοποιείται στον τομέα wearable συσκευών προβλέπει ότι οι αποστολές των smartwatches το 2022 θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια σε ετήσια βάση, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι θα φτάσουν τα 113 εκατομμύρια.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος