Γ. Σουκουβέλος: Με έλεγχο και μέτρα η κίνηση σε Εθνικό Δρυμό και Δρακόλιμνη

Έντονος είναι ο προβληματισμός τόσο στο Δήμο Ζαγορίου όσο και σε άλλους φορείς της περιοχής μετά τα δυστυχήματα αλλά και τα ατυχήματα τουριστών είτε στο μονοπάτι προς τη Δρακόλιμνη, είτε σε άλλα μονοπάτια εντός του εθνικού δρυμού. Τις τελευταίες ημέρες δύο νέοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Δρακόλιμνη. Ένας 26χρονος από την Αγγλία που είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές και ένας 25χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αθήνα και θέλησε να εκδράμει στα ορεινά με έναν ακόμη φίλο του.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος και αδιάφορος μπροστά σε τέτοια γεγονότα.

Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, με δηλώσεις του στο Epiruspost τονίζει ότι η σημερινή κατάσταση πρέπει να λάβει τέλος.

Σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη είσοδος και έξοδος στον εθνικό δρυμό.

Η κίνηση να γίνεται συνοδεία οδηγών βουνού με πλήρη και αναλυτική καταγραφή όσων εισέρχονται ώστε να υπάρχει συγκεκριμένη εικόνα ανά πάσα στιγμή.

Τονίζει δε ότι το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα να κινούνται οι τουρίστες μόνοι τους και συχνά να χάνουν τα μονοπάτια δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί ενέχει πολλούς κινδύνους.

«Πρέπει να υπάρξει άμεσα οργάνωση. Να συνοδεύονται από οδηγούς βουνού, να υπάρχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να καταβάλλουν ένα αντίτιμο, έστω και μικρό», υπογραμμίζει ο κ. Σουκουβέλος συμπληρώνοντας πως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες θα πρέπει να κλείνουν τα μονοπάτια.

Το βέβαιο είναι ότι απαιτούνται μέτρα. Η ανάγκη αυτή αναδείχθηκε με δραματικό τρόπο αλλά πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: EPIRUSPOST.GR 

Σχόλια

No tags for this post.

Αφήστε μια απάντηση