Δεν πέρασαν οι Λακωνικές απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Δεν πέρασαν οι Λακωνικές απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Δεν πέρασε στο πεντάωρο περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου (θα συνεχίσει τις εργασίες του, αύριο, Πέμπτη, αφού διέκοψε σήμερα), η εισήγηση της περιφερειακής αρχής, αλλά και η τροποποίηση αυτής – έτσι όπως προέκυψε απ’ την ακροαματική διαδικασία – που είχε να κάνει με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις εκτάσεων στη Λακωνία, για την ενεργοποίηση της σύμβασης, που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, μέσω ΣΔΙΤ.

Την πρόταση του εισηγητή της περιφερειακής αρχής, ψήφισε ΜΟΝΟ η παράταξη του περιφερειάρχη Π. Νίκα και έλαβε 17 θετικές ψήφους.

Οι παρατάξεις Π. Τατούλη, Ν. Γόντικα, Θ. Πετράκου, Δ. Λυμπεροπούλου, Π. Κάτσαρη και Δ. Τζεπεντζή, ψήφισαν κατά της εισήγησης και της τροποποίησής της, ενώ λευκό δήλωσαν οι παρατάξεις Γ. Δέδε και Ι. Μπουντρούκα.

Ο Λάκωνας κ. Γ. Πουλοκέφαλος της παράταξης Δέδε, διαφοροποιήθηκε και ψήφισε κατά της εισήγησης.

Υπήρξαν και 4 απόντες/απούσες.

Λίγο νωρίτερα, είχε (κατά πλειοψηφία) απορριφθεί η πρόταση αναβολής του θέματος για μία εβδομάδα, που ζήτησε η παράταξη του Π. Τατούλη, ώστε να μελετηθεί διεξοδικά το ζήτημα από κάθε νομική πλευρά, ώστε αυτό, να μην κινδυνέψει με απόρριψη απ’ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, έγινε ονομαστική ψηφοφορία, μετά από αίτημα της κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου.

– Το περιφερειακό συμβούλιο θα συνεχιστεί, αύριο, Πέμπτη, αφού σήμερα διέκοψε τις εργασίες του, μιας και ξεπέρασε το προβλεπόμενο απ’ τον κανονισμό, χρόνο συνεδρίασής του.

Το θέμα των απαλλοτριώσεων θα συζητηθεί και αύριο, αφού υπάρχει τακτικό ζήτημα για τις απαλλοτριώσεις σε Αρκαδία και Μεσσηνία αυτή τη φορά. Εικάζεται, ότι και αύριο το απόγευμα, θα παρευρεθούν στο συμβούλιο, για παράσταση διαμαρτυρίας, πολίτες που αντιδρούν στις συγκεκριμένες ενέργειες.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς