Γ. Μαλανδράκης: Αγώνας δρόμου για την ουσιαστική αποκατάσταση των ζημιών (audio)

Γ. Μαλανδράκης: Αγώνας δρόμου για την ουσιαστική αποκατάσταση των ζημιών (audio)

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών θα έχει αύριο Πέμπτη, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην πορεία των έργων αλλά και των ενεργειών που γίνονται προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία του Φεβρουαρίου στην περιοχή.

Ήδη, ο Δήμος έχει προχωρήσει στην πρόσληψη ενός ειδικού συνεργάτη, που επιμελείται των μελετών που απαιτούνται για τα συγκεκριμένα έργα, αφού τα σημεία που χρειάζονται ειδικές γεωτεχνικές, μηχανολογικές, περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες, ξεπερνούν τα 200!

Ο προϋπολογισμός εκπόνησης των μελετών αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κόστος των έργων θα ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια.

Το κόστος για να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση του οδικού δικτύου ώστε αυτό να καταστεί πραγματικά ασφαλές, είναι υψηλό, τόνισε ο κ. Μαλανδράκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχουν γίνει εκατοντάδες παρεμβάσεις ώστε να επιτευχθεί η προσβασιμότητα σε όλες τις περιοχές του Δήμου που επλήγησαν, ωστόσο μέρη του οδικού δικτύου παραμένουν επικίνδυνα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πλατανιά εξέφρασε την ικανοποίησή του σε ότι αφορά την αποδοχή από την Υπουργό Παιδείας του αιτήματός του για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών του Δήμου λόγω πλημμυρών , καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.
Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε παράλληλα, στη σημαντική συμβολή για την προώθηση του θέματος του Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική επερώτηση στη Βουλή.


Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μαλανδράκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου