Σύσκεψη στο Υπουργέιο Οικονομικών για τις συνέπειες της πτώχευσης της Thomas Cook

Σύσκεψη στο Υπουργέιο Οικονομικών για τις συνέπειες της πτώχευσης της Thomas Cook

Ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων και των άμεσων μέτρων που ήδη έχουν δρομολογηθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πτώχευσης της Thomas Cook, θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα γίνει σήμερα στο απόγευμα στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Α. Σκέρτσος, Α. Βεσυρόπουλος, Θ. Σκυλακάκης και Γ. Κεφαλογιάννης καθώς και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής. Η σύσκεψη, εκτός από τον συντονισμό των δράσεων και των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πτώχευσης γίνεται και για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα (επιχειρηματίες κι εργαζόμενους).

Συναγερμός έχει σημάνει και στον ελληνικό τουρισμό από την κατάρρευση της Thomas Cook, η οποία διακινεί χιλιάδες τουρίστες στην χώρα μας και συνεργάζεται με 48 ξενοδοχεία.

Στον αέρα βρίσκονται, 22.000 θέσεις εργασίας.

Δυσάρεστη εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία που αγγίζει και την ελληνική αγορά χαρακτηρίζει το υπουργείο τουρισμού την κατάρρευση του τουριστικού ταξιδιωτικού γραφείου.

Η ηγεσία του υπουργείου είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν ενώ έχει συσταθεί στο υπουργείο και κέντρο επιχειρήσεων που θα χειριστεί και τον επαναπατρισμό των περίπου 50.000 τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας με πακέτα από την Thomas Cook.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα αεροσκάφη έχουν φτάσει σε Ζάκυνθο Κέρκυρα και Κω. Ο υπουργός σημειώνει οτι τα έξοδα έχουν ρυθμιστεί για την μεταφορά και τον επαναπατρισμό των τουριστών .Το Υπουργείο Τουρισμού είναι σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ εξετάζοντας μέτρα για την στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση