Ζημιά στην τουριστική αγορά της Λέσβου από την χρεοκοπία της Thomas Cook

Ζημιά στην τουριστική αγορά της Λέσβου από την χρεοκοπία της Thomas Cook

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί μεταξύ των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων της Λέσβου μετά την είδηση της χρεοκοπίας που κήρυξε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο ταξιδιωτικός κολοσσός Thomas Cook, ο οποίος υπέβαλε αίτημα αναγκαστικής εκκαθάρισης μετά την αποτυχία της εταιρείας να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης από τους δανειστές για να αποφύγει μια χαοτική κατάρρευση. «Στον αέρα» βρίσκονται πλέον οι 600.000 πελάτες της που βρίσκονται σε διακοπές, οι 50.000 εξ αυτών στην Ελλάδα, καθώς και 22.000 εργαζόμενοι ανά τον κόσμο.

Στη Λέσβο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Βατής, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, βρίσκονται περί τους 200 τουρίστες, ενώ σε 20 περίπου ξενοδοχεία του νησιού, σε Μόλυβο, Πέτρα, Καλλονή, Πλωμάρι και Ερεσό ήδη καταγράφονται σοβαρά προβλήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Δημήτρης Βατής, τόνισε ότι: “πρόκειται για μια συνέχεια προβλημάτων που ξεκίνησε από το 2015 με το προσφυγικό και τώρα με την χρεωκοπία της Thomas Cook τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα. Ήδη επικοινώνησε ασφαλιστική εταιρεία και μας ενημέρωσε ότι θα καλύψει τα έξοδα των τουριστών που βρίσκονται στα νησιά. Όμως η εταιρεία έχει πολλές υποχρεώσεις σε όλους μας. Όλοι εμείς οι ξενοδόχοι θα πρέπει να συμπεριφερθούμε με σεβασμό προς τους τουρίστες που βρίσκονται στα ξενοδοχεία μας, αυτό απαιτεί η ελληνική φιλοξενία. Θα πρέπει άμεσα να βρούμε τρόπους να καλύψουμε το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω της.”

Στα μεγάλα προβλήματα οικονομικής φύσεως καθώς και στήριξης της τουριστικής αγοράς, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος. “Θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, έγινε ότι έγινε, ήταν μεγάλο το πλήγμα όμως εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε και να βρούμε το τρόπο για να μην έχουμε μεγάλα προβλήματα και την επόμενη χρονιά. Ζητάμε την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέσα στις επόμενες ημέρες θα οργανώσουμε συνάντηση για όλα αυτά τα θέματα.”

The post Ζημιά στην τουριστική αγορά της Λέσβου από την χρεοκοπία της Thomas Cook appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση