Μαζί για τον Βόλο: «Μουσείο Αργούς: υπαρκτή μελέτη, ανύπαρκτη χρηματοδότηση»

Μαζί για τον Βόλο: «Μουσείο Αργούς: υπαρκτή μελέτη, ανύπαρκτη χρηματοδότηση»

Mε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση υλοποίησης του Μουσείου της Αργούς, την οποία κατηγορεί για προεκλογική εκμετάλλευση του εμβληματικού έργου και καλεί τους αρμόδιους να ενημερώσουν τους Βολιώτες σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου, ενώ επισημαίνει ότι θα στηρίξει πρωτοβουλία εάν βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση για την πόλη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της μελέτης του Μουσείου της Αργούς, ο  δήμαρχος βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση του έργου. Τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και του ίδιου του κ. Μπέου δείχνουν ότι η Αργώ αποτέλεσε ένα βολικό προεκλογικό εργαλείο. Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του 2014 η Αργώ χαρακτηρίστηκε «ψαρόβαρκα» με σκοπό την υπονόμευση τότε αντιπάλου του, ενώ δυο μήνες πριν τις εκλογές του 2019 έγινε έργο μεγάλης σημασίας. Όμως, η ουσία για την πόλη μας δεν βρίσκεται στις επικοινωνιακές ακροβασίες του κ.Μπέου, αλλά στο ότι χαραμίστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια κι έμειναν αναξιοποίητες οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ. Είναι μια ευθύνη που η δημοτική αρχή φέρει στο ακέραιο.

Για τη δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» το Μουσείο της Αργούς θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο για την πόλη, θα αναδείξει την ιστορία της και θα προσελκύσει επισκέπτες. Σε αυτή τη βάση, προεκλογικά είχαμε υποστηρίξει την ανάγκη ένταξης του έργου στη συνολική τουριστική προβολή της πόλης.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να δώσει απαντήσεις στους δημότες του Βόλου, πρώτον πως σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το έργο και δεύτερον, αν υπάρχει σχεδιασμός για την ένταξή του στη συνολική τουριστική προβολή της πόλης. Σε ότι αφορά τη στάση μας, ξεκαθαρίζουμε ότι θα στηρίξουμε ότι είναι ωφέλιμο για την πόλη, αντίθετα θα ασκήσουμε σκληρή κριτική σε ότι είναι επιζήμιο.

www.ert.gr

ertweb