«Το μπλε δωμάτιο» στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» – Φρυνίχου

«Το μπλε δωμάτιο» στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» – Φρυνίχου

Η θεατρική παράσταση «Το μπλε δωμάτιο» του Αλέξη Σταμάτη παρουσιάζεται τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:30, στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» – Φρυνίχου.

Το έργο

Σε έναν ου-τόπο, που βρίσκεται σε ένα ψηλό βουνό, υπάρχει μία πανσιόν για  θεατρικούς ήρωες. Αυτοί έχουν γεννηθεί από το χέρι του συγγραφέα-δημιουργού τους και είναι στη διάθεση κάθε σκηνοθέτη, στις σκηνές όλου του κόσμου. Κάθε φορά που τελειώνει η κατασκευή τους και αφού τα είδωλά τους έχουν ανέβει στις σκηνές, τα πλάσματα αυτά συγκεντρώνονται στην πανσιόν. Όμως, εκεί συμβαίνει κάτι μοναδικό: το ανύπαρκτο δημιουργεί πραγματική ζωή. Τη διεύθυνση του χώρου αυτού έχει αναλάβει η Φλώρα, μία ακαθόριστης ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας γυναίκα.

Κάποια στιγμή, καταφθάνει η Έντα, μια πολύ περήφανη και δυναμική γυναίκα την οποία η Φλώρα τοποθετεί στο ίδιο δωμάτιο με την Μπλανς. Ανάμεσα στις δύο γυναίκες  δημιουργούνται πολύ έντονες κλιμακούμενες συγκρούσεις, καθώς προέρχονται από τελείως διαφορετικές εποχές, με διαφορετικές επιδιώξεις και έχουν διαφορετική ψυχοσύνθεση, αν και υπάρχει ένα υποδόριο νήμα που τις ενώνει. Όταν η Έντα αποφασίζει να κάνει μια παράτολμη κίνηση, οι τεκτονικές πλάκες της επινόησης, η ίδια η υπόσταση των χαρακτήρων στο αναπόδραστο γίγνεσθαι της πανσιόν της Φλώρας –και, πάνω απ’ όλα, το άγχος του δημιουργού- θα αποκτήσουν μία άλλη δραματική διάσταση.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Ηθοποιοί: Λένα Παπαληγούρα, Εύα Σιμάτου, Άννα Φόνσου, Νίκος Βατικιώτης, Δημήτρης Καταλειφός (video / voice off), Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

 

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο του θεάτρου.

 

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» – Φρυνίχου

Φρυνίχου 14, 10558, Πλάκα

Τηλ.: 210 3222464

www.ert.gr

Ραδιοτηλεόραση