Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε για 2η φορά τον Ολυμπιακό

Ο Ερυθρός Αστέρας χάλασε τα «αποκαλυπτήρια» του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Στο πρώτο ματς που έδωσαν μπροστά σε λιγοστούς οπαδούς τους, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τους Σέρβουςν με 71-73, με την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να πετυχαίνει το απόλυτο επί των Πειραιωτών (2Χ2) στα φιλικά που έδωσαν τις τελευταίες ημέρες.

Η αναμέτρηση έφερε την υπογραφή του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος στην επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, έγραψε το τελικό 71-73 στα 12.7” για τη λήξη, με τους Σπανούλη και Πάντερ να αστοχούν στα τελευταία δευτερόλεπτα για το νικητήριο τρίποντο.

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Μίλαν Τόμιτς από τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για την τεράστια προσφορά του στους Πειραιώτες, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Ο Τόμιτς αποτέλεσε τη «σημαία» του Ολυμπιακού στις περίπου τρεις δεκαετίες που θήτευσε στην ομάδα (σ.σ. από το 1991-2005 ως παίκτης και από το 2008-1018 ως βοηθός προπονητή), πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα, με τον οποίο έχει πανηγυρίσει μέχρι στιγμής την κατάκτηση του τίτλου στην Aba LIga και την επιστροφή του συλλόγου στην Euroleague.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Ουέιντ Μπόλντγουιν (οστικό οίδημα), Αλεξέι Ποκουσέβσκι (διάταση στο αριστερό γόνατο), Σάσα Βεζένκοφ (βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας) και τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος ήταν ανέτοιμος, καθώς απείχε από την προετοιμασία, λόγω των υποχρεώσεων του με τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Από τους Σέρβους, δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο γαστροκνήμιο.

More from my site

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση