Κομοτηνή: 21-9-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 21-9-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Επικαιρότητα
Συλλήψεις έξι αλλοδαπών και κατάσχεση 42 κιλών ηρωίνης
Στη σύλληψη έξι μελών δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και την κατάσχεση περισσοτέρων από 42 κιλών ηρωίνης προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. «Αυτή η επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτήν την επιμονή και τη διαρκή μας προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου» δήλωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δειυθυντής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης. Πρόκειται για έξι αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Πολιτική
Διακοματική εκλογή του Ε. Στυλιανίδη ως προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος εξελέγη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με τη διακομματική υποστήριξη των βουλευτών, λαμβάνοντας 40 ψήφους και 2 λευκά. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη η Έφη Αχτσιόγλου με 36 ψήφους και Γραμματέας της Επιτροπής εξελέγη ο Γιώργος Καμίνης με 40 ψήφους. Ο Βουλευτής Ροδόπης και νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης επέδειξε απόλυτη ετοιμότητα για το σημαντικό αυτό θεσμικό ρόλο, που του ανέθεσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αμέσως μετά την ψηφοφορία ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό τους και τους επικεφαλής των κομμάτων για τα καλά τους λόγια.

Βουλή
Ερωτήσεις Δημήτρη Χαρίτου

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα την Διεύρυνση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Δημήτρης Χαρίτου. Επίσης, κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα την ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής στον Ιάσμο της Π.Ε. Ροδόπης Ερωτάται η κα Υπουργός: Προτίθεστε να προβείτε στην ίδρυση και λειτουργία παρατήματος του ΣΔΕ Κομοτηνής στον Δήμο Ιάσμου, ώστε αυτό να λειτουργήσει άμεσα από τον προσεχή Οκτώβριο, για να μην χαθεί η παρούσα σχολική χρονιά; Θα ανταποκριθείτε στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τους δημότες του συγκεκριμένου δήμου της Π.Ε. Ροδόπης για φοίτηση σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας;

Ο Δημήτρης Χαρίτου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Κομοτηνής
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τους δημάρχους του νομού Ροδόπης, την προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη στο δημαρχείο της Κομοτηνής.

Περιφέρεια
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Νομάρχη του Σμόλιαν
Συνάντηση με τον Νομάρχη του Σμόλιαν κ. Nedyalko Slavov είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης. Βασικό θέμα ήταν η κατασκευή του κάθετου άξονα 70 Εγνατίας Οδού (Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα) που θα συνδέει οδικά τις δύο γειτονικές περιοχές και θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η πορεία κατασκευής του τμήματος Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώ ο κ. Μέτιος εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια ΑΜΘ να χρηματοδοτήσει την κατασκευή τμημάτων του συγκεκριμένου άξονα.

Συνδικαλισμός
Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019. “Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην φέρει η κυβέρνηση, στη Βουλή για ψήφιση, νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης” αναφέρεται στο κάλεσμα.

Μητρόπολη
Στην ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος θα ιερουργήσει σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Και την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της θεοτόκου της Καλλιθέας.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Στις έξι Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων» στον 2ο όροφο της Καπναποθήκης στις επτά το απόγευμα. Χοροδιδάσκαλος θα είναι ο Στέφανος Κούκλαρης έχοντας την στήριξη του Γιώργου Χαρίση Ντούρου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή επτά με εννέα στον ισόγειο χώρο του 13ου ΔΣ Κομοτηνής. Το ΔΣ του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης απευθύνει στα μέλη και στους φίλους του κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης των προσπαθειών του για τη διατήρηση και τη συνέχιση της Ηπειρωτικής παράδοσης.

Διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναβιώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το δρώμενο του Τρύγου με πάτημα σταφυλιών σε παραδοσιακό πατητήρι και παραδοσιακό γλέντι με την Εβρίτικη Ζυγιά. Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας Ροδόπης.

Αγιασμός ο ΜΟΚ

Ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 19:00, και θα ακολουθήσει παραδοσιακή βραδιά για τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου (Αγ. Γεωργίου 22, Κομοτηνή).

Πρωτογενής Τομέας
5η γιορτή μελιού
Την 5η γιορτή μελιού Κομοτηνής διοργανώνει στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Ροδόπης «Το Κεντρί»

Εθελοντισμός
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης συμμετείχε στα γυρίσματα σκηνών της ταινίας Home που έγιναν στην Κομοτηνή ως πάροχος πρώτων βοηθειών. Μέλη της ομάδας παρακολούθησαν τα 12ωρα γυρίσματα στα στενά σοκάκια της πόλης η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε επτά ελληνικές πόλεις.

Ετήσιος αγιασμός
Τον ετήσιο αγιασμό πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής». Φέτος ο Σύλλογος θα λειτουργήσει Τμήματα: Αγγλικών, Yoga, Πλεξίματος, Ιταλικών, Γυμναστικής, χορών σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φιλοτέχνες» και Ζωγραφικής. Εγγραφές καθημερινά από τις εννέα το πρωϊ έως τη μια στα γραφεία του Συλλόγου.
Γιόγκα για παιδιά

«Γιόγκα για παιδιά» – πρακτικές χαλάρωσης, για να απαλλαγούν από το άγχος
και την ένταση την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στην Παιδική Αίθουσα της Καπναποθήκης «Π», Καπνεργατών 9, ώρα 6:00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Γραμματεία του Ιδρύματος

Αστυνομικό δελτίο
> Συνελήφθη στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, 51χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
> Συνελήφθη την 19-9-2019 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, 29χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Συνελήφθη 54χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

> Συνελήφθη χθες (19-9-2019) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Κοπτερού Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 54χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το Σαββατοκύριακο στη Θράκη . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου