Το Amazon λαμβάνει μέτρα για την κλιματική αλλαγή

Techblog.gr

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα γεγονός το οποίο απασχολεί κάθε άνθρωπο που ζει πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Amazon, Jeff Bezos δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με τον ίδιο το Amazon θα προσπαθήσει να μειώσει δραστικά την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι καταστροφικές ιδιότητες αυτού του στοιχείου.

Σκοπός του Jeff είναι να απαλλάξει τον πλανήτη από το διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2040, 10 χρόνια δηλαδή νωρίτερα από ότι η φιλόδοξη συμφωνία του Παρισιού. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Amazon, θα γίνονται μετρήσεις σε τακτική βάση για την εκπομπή του διοξειδίου στην ατμόσφαιρα και αυτά τα στοιχεία θα γίνονται δημόσια.

Επιπλέον, ο Jeff στοχεύει μέχρι το 2024 ανανεώσιμες πηγές να καλύπτουν έως και 80% την λειτουργία του Amazon ενώ μέχρι το 2030 η εταιρεία θα βασίζεται 100% σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η δέσμευση, The Climate Pledge όπως ονομάζεται, ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν χιλιάδες εργαζόμενοι του Amazon σταματήσουν την δουλειά τους για να διαμαρτυρηθούν για την ρύπανση που προκαλεί η εταιρεία στο περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα 15.000 εργαζόμενοι του Amazon σκόπευαν να αποχωρήσουν από τις δουλειές τους στις 20 Σεπτεμβρίου  για να συμμετάσχουν στις μαζικές διαδηλώσεις πριν από την διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης