«Τέρας μας κατέστρεψες το σπίτι» – Ένταση και λιποθυμίες στη δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού

Οι συγγενείς του φαρμακοποιού ξέσπασαν στη θέα του δράστη και φώναξαν: «Τέρας, δολοφόνε, ψεύτη, κατέστρεψες μια οικογένεια».

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχτηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στη δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού, Βασίλη Φλώρου.

Ο Βασίλης Φλώρος δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 από 52χρονο κατασκευαστή. Πρώτοι κατέθεσαν η χήρα, η κόρη αλλά και ο γιος του φαρμακοποιού.

Οι συγγενείς του φαρμακοποιού ξέσπασαν στη θέα του δράστη και φώναξαν: «Τέρας, δολοφόνε, ψεύτη, κατέστρεψες μια οικογένεια». Μόλις ο κατασκευαστής έλαβε το λόγο ζήτησε συγγνώμη.

Η κόρη του άτυχου φαρμακοποιού, η οποία ήταν η πρώτη που κλήθηκε να καταθέσει, μόλις αντίκρισε τον δολοφόνο του πατέρα της δεν άντεξε και λιποθύμησε δύο φορές.

Η κόρη, ο γιος και η χήρα κατέθεσαν πως είχαν φιλικές σχέσεις με το δράστη για 30 χρόνια και κάποια στιγμή ο κατασκευαστής εκμυστηρεύτηκε στον Φλώρο πως είχε οικονομικές δυσκολίες και χρειαζόταν χρήματα, σύμφωνα με το STAR.

Ο άτυχος φαρμακοποιός του δάνεισε 300.000 ευρώ, όμως όταν μετά από αρκετό καιρό του τα ζήτησε πίσω, εκείνος του έλεγε ότι δεν μπορεί να τον πληρώσει ακόμα και ότι δεν πρόκειται τα χάσει τα χρήματά του.

Τα χρήματα, όμως δεν τα επέστρεψε ποτέ και τότε η οικογένεια του φαρμακοποιού κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για να πάρει τα χρήματά της.

Το δικαστήριο δικαίωσε το θύμα και μάλιστα το σπίτι του δράστη βγήκε σε πλειστηριασμό για να αποπληρωθεί το χρέος του.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο γιος του φαρμακοποιού περιέγραψε πώς την προηγούμενη μέρα μιλούσε μαζί του και του ζητούσε να συνεννοηθεί με τη μητέρα του για να του στείλουν τάπερ με φαγητό στην Πάτρα, όπου σπούδαζε.

Το μοιραίο πρωινό, το θύμα ξεκινούσε να πάει στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, από όπου θα έστελνε το δέμα στον γιο του. Ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί. Η κόρη του φαρμακοποιού νόμισε ότι άκουσε δυναμιτάκια, όταν όμως βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους αντίκρισε το μακάβριο θέαμα και κατέρρευσε.

Μαζί με τη μητέρα της έτρεξαν στο αυτοκίνητο του θύματος. Όπως κατέθεσαν δεν πίστευαν αυτό που είχε συμβεί και νόμιζαν πως ζουν έναν εφιάλτη από τον οποίο θα ξυπνήσουν.

Η οικογένεια κατέθεσε πως ο δράστης είχε σχεδιάσει τα πάντα. Αφού δολοφόνησε με πέντε σφαίρες τον φίλο του, έφυγε από το σημείο με το αυτοκίνητό του, πέταξε το όπλο, άλλαξε ρούχα και πήγε σε μνημόσυνο στο νεκροταφείο του Παπάγου όπου είναι θαμμένος πλέον ο φαρμακοποιός.

Τις δεκαπέντε μέρες μετά το φρικτό έγκλημα, ζούσε κανονικά τη ζωή του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και έδειχνε να μην προβληματίζεται ιδιαίτερα για ό,τι είχε κάνει. Η αστυνομία, που τον παρακολουθούσε όλο αυτόν τον καιρό, τελικά τον συνέλαβε κι εκείνος αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Ο δράστης ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Κάτι τέτοιο όμως μένει να αποδειχθεί από ειδικούς πραγματογνώμονες, ενώ η οικογένεια ζητά την παραδειγματική του τιμωρία, αφού δεν πιστεύει ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η κόρη του Βασίλη Φλώρου, περιέγραψε την πρώτη της συνάντηση με καθηγήτριά της στη φαρμακευτική σχολή, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν η ιατροδικαστής που είχε εξετάσεις τη σορό του πατέρα της.

«Πείτε μου αν πόνεσε, πείτε μου αν πρόλαβε να με σκεφτεί, πείτε μου ότι δεν υπέφερε», της είπε ταραγμένη και κατέρρευσε.

Η δίκη συνεχίζεται.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση