Η Κυψέλη στις πιο cool γειτονιές του 2019 από το Time Out

Η Κυψέλη βρίσκεται ανάμεσα στις πιο cool γειτονιές του 2019, σύμφωνα με τον οδηγό του Time Out, κατακτώντας τη 16η θέση της κατάταξης.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν με βάση έρευνες και σχόλια από κατά τόπους δημοσιογράφους και συνεργάτες του Time Out και περισσότερους από 27.000 ανθρώπους που συμμετείχαν σε έρευνα σε όλο τον κόσμο.

Στην πρώτη θέση με τις πιο cool γειτονιες του κόσμου βρέθηκε η πολύχρωμη και γεμάτη ζωντάνια και πολυπολιτισμοκότητα Arroios της Λισαβόνας, όπου σύμφωνα με το Time Out, συνυπάρχει με απόλυτη αρμονία το νεανικό με το κλασικό στοιχείο και η ποικιλομορφία είναι παντού.

Για την Κυψέλη το Time Out αναφέρει:

Στην βόρεια πλευρά του κέντρου της Αθήνας βρίσκεται η Κυψέλη, μία από τις παλαιότερες γειτονιές της πόλης, που θυμίζει «παζλ» που αποτελείται από νεοκλασικά, Art Deco και μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής στοιχεία ενώ παράλληλα φιλοξενεί κοινότητες μεταναστών που της δίνουν έντονα το χαρακτηριστικό της πολυπολιτισμικής γειτονιάς.

Η λεωφόρος της Φωκίωνος Νέγρη αποτελεί το σταυροδρόμι των διαφορετικών κόσμων: Ηλικιωμένοι Έλληνες παίζουν ντόμινο στην πλατεία, ψαγμένα βιβλιοπωλεία και γκαλερί τραβούν τα βλέμματα των περαστικών και Αιθιοπικά εστιατόρια συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακά καφενεία.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση