Αστυνομία και Δήμος Αθηναίων ξήλωσαν το «ΚΕΠ» των αναρχικών στα Εξάρχεια!

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες, για την απομάκρυνση κοντέινερ, του λεγόμενου ΚΕΠ των αναρχικών, από την πλατεία στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για το περίφημο κοντέινερ που στήθηκε από αντιεξουσιαστές πριν από περίπου τρία χρόνια και λειτουργούσε ως περίπτερο ενημέρωσης, όπως τον είχαν χαρακτηρίσει παλαιότερα σε σχετική ανακοίνωση. Γερανοφόρο του δήμου έφτασε στο σημείο, σήκωσε το κοντέινερ και το φόρτωσε σε ειδικό όχημα. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.

Οπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ άνθρωποι του δήμου έφτασαν στο σημείο και καθάρισαν τον χώρο από σκουπίδια, πανό και αφίσες.

Υπενθυμίζεται πως το κοντέινερ είχε στηθεί στην πλατεία Εξαρχείων από τον Απρίλιο του 2017 αλλά ουδείς από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ ή την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων είχε ασχοληθεί να το απομακρύνει. Όπως μετέδιδε ο Ελεύθερος Τύπος από τότε, «το κοντέινερ που στήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου 2017 από αναρχικούς θα λειτουργεί, όπως λένε, ως «περίπτερο ενημέρωσης ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό»».

Περίπου έναν μήνα μετά, τον Μάιο του 2017 το «πολιτικό περίπτερο» είχε… επεκταθεί, βάζοντας υποστυλώματα για την τοποθέτηση στεγάστρου προκειμένου να προστατεύονται από τον ήλιο τα βιβλία που εκτίθεντο κάτω από αυτό, όπως και οι επισκέπτες του. Η ενέργεια των «διαχειριστών» για την προβολή ταινιών φαίνεται να ανέστειλε προσωρινά την όποια διάθεση απομάκρυνσης, καθώς οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι έπρεπε να λάβουν την τελική απόφαση, περίμεναν τότε να δουν την ανταπόκριση και απήχηση του «κινηματογράφου»!..

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση