Huawei Watch GT 2: Δύο εβδομάδες αυτονομία χάρη στην ειδική λειτουργία οθόνης

Techblog.gr

Huawei Watch GT 2 Official

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την παρουσίαση του Watch GT και η εταιρεία μόλις αποκάλυψε το Huawei Watch GT 2, το οποίο χρησιμοποιεί επίσης των Lite OS. Η συσκευή έρχεται με ανανεωμένο OS και βελτιωμένο hardware.

Όπως και ο προκάτοχος του, το Watch GT 2 στοχεύει σε καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν ένα έξυπνο ρολόι και ένα fitness tracker, χωρίς να θυσιάσουν το στυλ. Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει με αυτή τη συσκευή σε κοινό που ασχολείται με εξωτερικές δραστηριότητες, όπως η αναρήχηση, η πεζοπορία και άλλες 13 δραστηριότητες.

Το Huawei Watch GT 2 έχει GPS για την παρακολούθηση της τοποθεσίας, μπορεί να ελέγχει τον καρδιακό παλμό, ακόμη και την πίεση του αέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία σχεδίασε ένα ρολόι με εκλεπτισμένο design που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε φυσική δραστηριότητα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Watch GT 2 είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία στα 46mm με αυτονομία δύο εβδομάδες και μία 42mm με αυτονομία 7 ημέρες.

Αυτή την αυτονομία την επιτυγχάνουν τα Huawei Watch GT 2 με τη βοήθεια του Kirin A1, ο οποίος σχεδιάστηκε ειδικά για φορητές συσκευές και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στα Huawei Freebuds 3 που παρουσίασε η εταιρεία στην IFA 2019.

Ο Kirin A1 προσφέρει καλύτερη σύνδεση Bluetooth και η Huawei ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν αφήσουμε το τηλέφωνο να φορτίζει στο υπνοδωμάτιο ενώ βλέπουμε τηλεόραση στο σαλόνι, το Watch GT 2 θα διατηρήσει τη σύνδεση ενεργή.

Επιπλέον, στη διάρκεια της μπαταρίας βοηθά η οθόνη OLED των Huawei Watch GT 2. Γενικά η οθόνη τους είναι αρκετά φωτεινή, αλλά ενεργοποιεί μόνο τα pixels που χρειάζονται για την προβολή του περιεχομένου, έτσι μειώνεται αισθητά η κατανάλωση ενέργειας. Η οθόνη της 46mm έκδοσης έχει ανάλυση 454×454 pixels και της 42mm έκδοσης έχει ανάλυση 390×390 pixels, η πυκνότητα και των δύο είναι 326ppi.

Και οι δύο εκδόσεις του Watch GT 2 έχουν 4GB αποθηκευτικό χώρο και επιτρέπουν την σύνδεση ασύρματων ακουστικών μέσω Bluetooth. Επιπλέον, τα έξυπνα ρολόγια διαθέτουν ενσωματομένο ηχείο, κάτι που είναι σχετικά ασυνήθιστο για τέτοιου είδους συσκευές.

Το ηχείο συνοδεύει ένα μικρόφωνο, και είναι διαθέσιμα μόνο στη μεγάλη έκδοση. Χάρη στην υποστήριξη κάρτας SIM οι κάτοχοι του Huawei Watch GT 2 μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις φωνής χρησιμοποιώντας το έξυπνο ρολόι τους.

Αν και τα λοιπά χαρακτηριστά αποδεικνύουν ότι η εταιρεία αναβάθμισε τα Watch GT 2 σε σχέση με τον προκάτοχο τους, δυστυχώς τα 16MB και 32MB μνήμη RAM που διαθέτουν είναι ιδιαίτερα λίγα.

Βέβαια, το Lite OS δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη μνήμη. Ίσως γι’ αυτό η Huawei επέλεξε να μην ακολουθήσει τη μόδα η οποία οδηγεί τους κατασκευαστές στο να εξοπλίζουν τα έξυπνα ρολόγια τους με σχεδόν 1GB RAM.

Τα Huawei Watch GT 2 θα κυκλοφορήσουν και στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και οι τιμές τους διαμορφώνονται στα 249 ευρώ η μεγάλη έκδοση και 229 ευρώ η μικρή.

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Huawei αποκάλυψε τα εντυπωσιακά Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 5G, και Porsche Edition. Επίσης, είδαμε την έξυπνη τηλεόραση της εταιρείες τη Huawei Vision και μάθαμε την τιμή των Huawei Freebuds 3 στην Ευρώπη που θα είναι 179 ευρώ.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος