Huawei Vision: Smart TV με 120Hz ρυθμό ανανέωσης και έλεγχο IoT συσκευών

Techblog.gr

Huawei Vision

Η Huawei κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων Huawei Mate 30 ανακοίνωσε τη δική της 4K τηλεόραση με όνομα Huawei Vision. Όπως η Honor Vision και η Honor Vision Pro, οι τηλεοράσεις που ανακοίνωσε τον Αύγουστο η θυγατρική της κινέζικης κατασκευάστριας, έτσι η Huawei Vision τρέχει το νέο λογισμικό της εταιρείας Harmony OS.

Αρχικά, η Huawei Vision θα είναι διαθέσιμη σε μεγέθη 55 και 65 ιντσών και μελλοντικά θα γίνει διαθέσιμη σε 75 ίντσες. Η έξυπνη τηλεόραση έχει 4K Quantum dot screen QLED με 120Hz ρυθμό ανανέωσης και 100% υψηλότερο φάσμα χρωμάτων NTSC.

Huawei Vision

Επιπλέον, η Vision έχει 5,1 επαγγελματικό ήχο με 8 υψηλής ποιότητας speaker, 1 subwoofer και 1 retractor. Τα bezels της οθόνης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ανύπαρκτα και είναι κατασκευασμένα από λεπτό μέταλλο. Όπως και η έκδοση της Honor, έτσι και η Huawei Vision έχει pop-up κάμερα για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων.

Ο Richard Yu για να διαφημίσει τις AI ικανότητες της τηλεόρασης ξεκίνησε την παρουσίαση λέγοντας ότι θα μπορούσε κάποιος να την περιγράψει ως ένα έξυπνο ηχείο με μεγάλη οθόνη ή ένα smartphone με μεγάλη οθόνη.

Huawei Vision

Η Huawei Vision υποστηρίζει φωνητικές εντολές και έχει λειτουργία αναγνώρισης και δυνατότητα παρακολούθησης προσώπου. Η συγκεκριμένη δυνατότητα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση που βλέπουν τηλεόραση μικρά παιδιά διότι το AI φιλτράρει το μπλε φως.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Huawei Vision μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως smart center αφού επιτρέπει τη σύνδεση και τον έλεγχο όλων των IoT συσκευών του σπιτιού.

Huawei Vision

Η Vision έρχεται με Multi Screen collaboration το οποίο υποστηρίζει one-hop projection από οποιοδήποτε Huawei smartphone και λειτουργεί με το Huawei Share.

Τέλος, το χειριστήριο της Huawei Vision διαθέτει TouchPad, υποστηρίζει λειτουργίες φωνής, και φορτίζει μέσω θύρας USB type-C. Ο Richard Yu δεν ανακοίνωσε την τιμή ή τη διαθεσιμότητα της τηλεόρασης, ωστόσο, θα σας κρατάμε ενήμερους.

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Huawei αποκάλυψε τα εντυπωσιακά Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, τις 5G εκδόσεις τους και Porsche Edition. Επίσης, είδαμε τα νέα έξυπνα ρολόγια της εταιρείες Huawei Watch GT 2 και μάθαμε την τιμή των Huawei Freebuds 3 στην Ευρώπη που θα είναι 179 ευρώ.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος