Facebook Portal: Νέες συσκευές για το σπίτι που ακούν και βλέπουν

Techblog.gr

Το Facebook αποκάλυψε συνολικά τρεις συσκευές μέσα από τη νέα σειρά Portal. Αυτές οι συσκευές του Facebook χρησιμοποιούνται για κλήσεις βίντεο αλλά και για προβολή φωτογραφιών. Πιο συγκεκριμένα στην αγορά ο κολοσσός έφερε δύο μικρότερες εκδόσεις της flagship Portal συσκευής καθώς και μία κάμερα η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στην τηλεόραση.

Τα προϊόντα ονομάζονται Portal Mini, Portal και Portal TV αντίστοιχα. Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά και την τιμή του κάθε προϊόντος.

Faceboon Portal Mini

Το Portal Mini είναι η μικρότερη συσκευή της σειράς και έχει 8 ιντσών οθόνη με ανάλυση 1280 x 800 pixels. Η κάμερα ανέρχεται στα 13MP και έχει ανάλυση 720p με 114-μοίρες field of view. Για την καταγραφή του ήχου έχει χρησιμοποιηθεί ένα Far-field 4 μικρόφωνο με Omni-directional δυνατότητες ενώ για την αναπαραγωγή του ήχου έχουν τοποθετηθεί δύο full-range drivers και ένα μπάσο των 2 ιντσών. Η συσκευή ζυγίζει 615 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 215 x 150 x 127 χιλιοστά.

Για την προστασία των χρηστών υπάρχει ένα slider το οποίο μπλοκάρει την κάμερα και σταματάει την καταγραφή του ήχου από τα μικρόφωνα. Το Portal Mini μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε portrait είτε σε landscape διάταξη και ενσωματώνει build-in αισθητήρες οι οποίοι θα προσαρμόζουν την φωτεινότητα του display καθώς και τα χρώματα.

Το κόστος της συσκευής ανέρχεται στα $129.

Facebook Portal

Συνολικά το Portal device έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το μικρότερο αδερφάκι του μόνο που σε αυτήν την περίπτωση έχει χρησιμοποιηθεί 10 ιντσών οθόνη. Υποστηρίζονται AR effect, ο ψηφιακός βοηθός Alexa και η τιμή του ανέρχεται στα $169.

Facebook Portal TV

Το Portal TV είναι το προϊόν που διαφέρει από τα δύο προηγούμενα. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με κάμερα η οποία συνδέεται με τις περισσότερες τηλεοράσεις μέσω HDMI καλωδίου. Έχει κάμερα των 12.5MP με ανάλυση 720p και 120-degree field of view. Το μικρόφωνο είναι Far-field 8 και υποστηρίζει Omni-directional λειτουργίες. Ο ήχος αναπαράγεται μέσα από ένα και μοναδικό full-range ηχείο. Το βάρος της κάμερας ανέρχεται στα 310 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 190 x 30 x 57 χιλιοστά.

Ουσιαστικά αυτό το προϊόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του καθώς χρειάζεται να συνδεθεί με μία τηλεόραση για την προβολή του βίντεο. Η κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο πάνω μέρος της τηλεόρασης ακόμη και κάτω από αυτήν.

Τέλος, το Portal TV έχει κόστος $149.

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης