DxOMark Night και Wide Scores: Την κορυφή κατέκτησε το Galaxy Note 10+ 5G

Techblog.gr

DxOMark Night and Wide Scores

Στο παρελθόν, αρκετοί χρήστες εξέφραζαν το παράπονο ότι οι βαθμολογίες του DxOMark δεν είναι σωστές διότι δεν λαμβάνουν υπόψη επιπρόσθετες λειτουργίες. Επιπλέον, αρκετοί θεωρούν λάθος το ότι οι δοκιμές πραγματοποιούνται με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και όχι με τις καλύτερες δυνατές που προσφέρει η κάθε συσκευή.

Τώρα, το DxOMark, πρόσθεσε δύο ακόμη βαθμολογίες όσον αφορά την αξιολόγηση των καμερών στα smartphones. Οι δύο νέες αξιολογήσει αφορούν το night mode και τις ultra-wide κάμερες.

Η ιστοσελίδα έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία ενημέρωσης των παλαιών βαθμολογιών και reviews ώστε το νέο σκορ της κάθε συσκευής να περιέχει και τη βαθμολογία του night mode. Πέρα από την προσθήκη του night mode στη συνολική βαθμολογία υπάρχουν και ξεχωριστοί πίνακες για το Night Score και το Wide Score.

Αν και τα Google Pixel είναι αυτά που είναι ξακουστά για τις επιδόσεις τους σε σκοτεινές σκηνές το DxOMark είχε διαφορετική γνώμη. Τα Samsung Galaxy Note 10+ 5G, Samsung Galaxy S10 5G και Huawei P30 Pro όλα συγκέντρωσε 59 πόντους στο Night Score, με τα Honor 20 Pro και Huawei Mate 20 Pro να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Το Google Pixel 3 βρέθηκε 10 πόντους πίσω. Ένας πιθανός λόγος για το αποτέλεσμα αυτό είναι το γεγονός ότι η συσκευή αποδίδει καλά σε φωτογραφίες χωρίς flash αλλά λιγότερο καλά σε φωτογραφίες με flash.

DxOMark Night and Wide Scores

Όσον αφορά τη βαθμολογία των ultrawide καμερών νικητής είναι και πάλι το Samsung Galaxy Note 10+ 5G, με τη δεύτερη θέση να κατέχει το Samsung Galaxy S10 5G και την τρίτη το Sony Xperia 1.

Πέρα από τις ξεχωριστές βαθμολογίες ενημερώθηκαν και οι συνολικές βαθμολογίες των smartphones. Στην κορυφή βρίσκουμε το Samsung Galaxy Note 10+ 5G και με έναν πόντο διαφορά ακολουθούν τα Samsung Galaxy S10 5G και Huawei P30 Pro.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος