Apple Watch: Το 70% των αγοραστών είναι νέοι χρήστες

Techblog.gr

Apple Watch

Τα Apple Watch είναι αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα smartwatches που κυκλοφορούν στην αγορά. Δύο από τα πιο ισχυρά στοιχεία των έξυπνων ρολογιών της Apple είναι ο σχεδιασμός τους και τα αμέτρητα δεδομένα που έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν.

Σύμφωνα με αναφορά, το 70% των αγοραστών Apple Watch δεν είναι κάτοχοι ενός προηγούμενου μοντέλου αλλά νέοι καταναλωτές. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 30% των καταναλωτών αναβαθμίζουν τις συσκευές τους.

Με κάθε έκδοση η Apple προσπαθεί να προσθέσει όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά. Στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές και να ωθήσει τους πελάτες στης στο να αναβαθμίσουν τα έξυπνα ρολόγια τους.

Μερικά από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά που έχουμε δει να αποκτούν τα Apple Watch τα τελευταία χρόνια είναι το GPS, η καταγραφή της κολύμβησης, η cellular σύνδεση, ο ECG ανίχνευσης πτώσης και η always-on display.

Ωστόσο, αρκετοί θεωρούν ότι το Watch Series 4 δεν πρόσθεσε ιδιαίτερα αξιόλογα χαρακτηριστικά για να τους κάνει να αναβαθμίσουν τα παλιά τους έξυπνα ρολόγια. Επιπλέον, η Apple δεν έχει κάνει και ιδιαίτερα επαναστατικές αλλαγές στο σχεδιασμό των smartwatches.

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τα Apple Watch κυριαρχούν στην αγορά των wearables συσκευών, πρόκειται για μία σειρά συσκευών που αρκετοί χρήστες είναι ακόμη σκεπτικοί απέναντι τους ή μόλις κάνουν τα πρώτα τους βήματος στον μαγικό κόσμο του WatchOS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά δεν συμπεριέλαβε τα στοιχεία των Apple Watch Series 5, κάτι απόλυτα λογικό διότι κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος