ΣΘΕΒ: Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για την καινοτομία για ΜμΕ

ΣΘΕΒ: Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για την καινοτομία για ΜμΕ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό workshop με θέμα: «Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για την καινοτομία» το συνδιοργάνωσε ο ΣΘΕΒ με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ανάπτυξης.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη, η οποία επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να επιτύχουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους, αναφέροντας επίσης και για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύνδεσμος στις επιχειρήσεις μέλη του, μέσω της συνεργασίας του με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τσερέπας σε σύντομη παρέμβασή του τόνισε πως «το timing είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επιτυχία του κάθε εγχειρήματος μιας επένδυσης». Επιπλέον ανέφερε πως οι ιδέες συνιστούν πάντα τα θεμέλια για την απαρχή μιας πράξης και πως το νέο καινοτόμο προϊόν θα πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμο αν θέλει να έχει πορεία στην αγορά.

Ομιλητές του workshop ήταν ο Δρ. Γιώργος Τζαμτζής Υπεύθυνος Τμήματος Καινοτομίας στις ΜμΕ από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ όπου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και τον Ορίζοντα 2020 – Enhanced European Innovation Council (EIC). Επιπλέον, έδωσε βασικές πληροφορίες για την προδημοσίευση της Δράσης «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας/ΣΣΚ/Clusters από την ΓΓΕΤ.
Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Κουτούδης Υπεύθυνος τμήματος Υλοποίησης Ευρωπαϊκών έργων από Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ενημέρωσε για το πρόγραμμα Ορίζοντα 2020 – INNovaSouth μέσα από το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.
Στο workshop συμμετείχαν επιχειρηματίες και στελέχη των επιχειρήσεων καθώς και εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο που ασχολούνται ενεργά με τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Ο ΣΘΕΒ θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να οργανώνει δράσεις – εκπαιδεύσεις με στόχο την συνεχή ενημέρωση των στελεχών των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος