Διεθνές Συνέδριο Φυσικής στην ΟΑΚ

Διεθνές Συνέδριο Φυσικής στην ΟΑΚ

Άρχισαν οι εργασίες του 10ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο: “Tenth Crete Regional Meeting in String Theory”, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ).
Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του Συνεδρίου είναι οι Δρ Βασίλειος Νιάρχος (Durham University), ο Δρ Κυριάκος Παπαδόδημας (ICTP, Trieste) και ο Δρ Ηλίας Κυρίτσης (U. Of Crete and APC Paris).
Ως θεματολογία έχει τη μελέτη της θεωρίας των Χορδών και δίδει ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονικότητα, καθώς θα συζητηθούν θέματα της Φυσικής από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές, από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και το CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire).
Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ο κ. Νιάρχος καλωσόρισε τους Συνέδρους, ενώ ο Επιστημονικός Συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ κ. Ιωάννης Μουντογιαννάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες εκ μέρους του Δρ Κωνσταντίνου Ζορμπά, Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος, τους ενημέρωσε για τα πρακτικά θέματα του Συνεδρίου και τους παρουσίασε τους χώρους του Ιδρύματος, επισημαίνοντας τη μεγάλη σπουδαιότητα της διεξαγωγής του παρόντος Συνεδρίου για 10η συνεχή χρονιά στην ΟΑΚ.

www.ert.gr

Μαρίνα Μανδακάκη
image}

Αφήστε μια απάντηση