Καλαμάτα: Δράσεις του «Fridays For Future»

Καλαμάτα: Δράσεις του «Fridays For Future»

Το περιβαλλοντικό κίνημα Fridays For Future Kalamata καλεί τους νέους και γενικότερα τους πολίτες της περιοχής, στην πρώτη περιβαλλοντική εβδομάδα που διοργανώνεται στην πόλη, την «Εβδομάδα Κλιματικής Δικαιοσύνης». Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας Climate Justice Week, όπου περιβαλλοντικές ομάδες από όλο τον κόσμο θα δράσουν ενεργά για τη σωτηρία του πλανήτη, στις 20-27 Σεπτέμβρη, το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα Fridays For Future Kalamata διοργανώνει μια σειρά δράσεων, έχοντας ως στόχο τόσο την προώθηση των αιτημάτων του περιβαλλοντικού κινήματος Fridays For Future για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, όσο και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης.

Οι δράσεις της εβδομάδας :
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Απεργία και Πορεία για το Κλίμα
13:00μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Κάλεσμα σε μαθητές και κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην πρώτη πορεία, ενάντια στην κλιματική αλλαγή και το σύστημα που την υποστηρίζει, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη. Με αιτήματα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να κρατηθεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους 1,5 Βαθμούς Κελσίου, να εξασφαλιστεί κλιματική δικαιοσύνη και ισότητα και να εισακουστεί η παγκόσμια επιστημονική γνώμη, διαδηλώνουμε για ένα καλύτερο βιώσιμο μέλλον, όπου η προστασία της ζωής και του πλανήτη θα έχει τον πρώτο λόγο.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου : Καθαρισμός της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας
17:30 μ.μ. Γήπεδο Κορδία
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Καθαρισμού, η ομάδα καλεί τους κατοίκους της πόλης να συμβάλλουν στην προσπάθεια για καθαρισμό μιας εκ των πιο παραμελημένων περιοχών της πόλης. Βιοδιασπώμενες σακούλες και γάντια θα παρέχονται στο σημείο συνάντησης.
Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα πως, μπορεί να υπάρξει αλλαγή, αλλά για να αλλάξει αυτός ο κόσμος πρέπει να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θα θέλαμε να δούμε.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου : Περιβαλλοντική Ημέρα Παιδιών
10:30-14:00μ.μ Πάρκο ΟΣΕ Χώρος Πατινάζ
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εβδομάδας, την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους, που περιλαμβάνουν ένα Περιβαλλοντικό Κυνήγι Θησαυρού, με δώρα έκπληξη, και Εργαστήρια Κατασκευών από επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά. Στόχος είναι να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και η αγάπη για το περιβάλλον.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου : Ενημερωτικό Δρώμενο «Cube Of Truth
18:00-19:00 Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας
Τι είναι πραγματικά η κλιματική αλλαγή; Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της ;Πόσο πολύ επηρεάζει τη ζωή μας; Και πως θα ζούμε αν αυτή δεν αποτραπεί; Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν στο δρώμενο Cube of Truth, μια διαδραστική δράση που σκοπό έχει την υπεράσπιση και τη διάδοση της αλήθειας αναφορικά στην κλιματική αλλαγή.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου : Ανταλλαγή Ρούχων και Βιβλίων Swap Shop
18:00-21:00 Πεζόδρομος Αριστομένους
«Φέρτε ρούχα και βιβλία που δεν χρειάζεστε και διαλέξτε άλλα εντελώς δωρεάν». Η δράση αυτή έχει ως σκοπό να προωθήσει την ανταλλακτική και κυκλική οικονομία, τα second hand προϊόντα και το zero waste τρόπο ζωής.

Πέμπτη 26/09 : Θεατρικό Δρώμενο Catastrophe
18:00-19:00 Πεζόδρομος Αριστομένους
Σε ένα πρωτοποριακό flash mob η ομάδα του FFFK αναπαριστά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαιότητα να λάβουμε δράση εναντίον της.

Παρασκευή 27/09 : Περιβαλλοντική Συναυλία και Ομιλία
20:30 Πεζόδρομος Αριστομένους
Ποιο είναι το κίνημα, οι στόχοι του και πώς μπορούν αυτοί να επιτευχθούν; Αφού γίνει συζήτηση για τα ζητήματα αυτά , θα ακολουθήσει συναυλία από νεανικά συγκροτήματα της πόλης.

«Γιατί η αλλαγή έρχεται από αυτούς που πιστεύουν σε αυτή»

www.ert.gr

Φιλάνθη Λάγιου
image}

Αφήστε μια απάντηση