Εντατικοποίηση ελέγχων κοινόχρηστων χώρων στα Χανιά ανακοίνωσε ο Δήμαρχος

Εντατικοποίηση ελέγχων κοινόχρηστων χώρων στα Χανιά ανακοίνωσε ο Δήμαρχος

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κοινόχρηστους χώρους, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Στην ανακοίνωση, ενημερώνονται οι δημότες ότι « στo πλαίσιο σεβασμού του δημόσιου χώρου, της προσβασιμότητας και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και του υφιστάμενου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, τις επόμενες μέρες θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό την απαρέγκλιτη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και του εγκεκριμένου κανονισμού χρήσης του δημόσιου χώρου.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 55 του νόμου 4483/2017 αναφέρεται στην αποκατάσταση κοινόχρηστου χώρου από αυθαίρετη κατάληψη και προβλέπει ότι “Επιδίδεται στον παραβάτη εντολή να άρει την αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου, αφαιρώντας τα κάθε είδους αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί σε αυτόν μέσα σε επτά (7) ημέρες από την επομένη της επιδόσεως. Αν ο παραβάτης δεν συμμορφωθεί, τα εν λόγω αντικείμενα απομακρύνονται άμεσα από συνεργείο του ∆ήμου”.

«Είμαστε σίγουροι για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία των δημοτών στις διατάξεις του νόμου και του κανονισμού, καθώς ο σεβασμός του δημόσιου χώρου και των κανόνων θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμο μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Χανίων.

www.ert.gr

Σοφία Θεοδωράκη