Στην Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis

Στην Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δια μέσου του υπουργείου Δικαιοσύνης, η δικογραφία για τη Novartis. Eξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στην υπόθεση για τους χειρισμούς στην έρευνα της Novartis ενώ μετά την κατάθεση Αγγελή φαίνεται πως δρομολογούνται και νέοι μάρτυρες.

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση εναντίον της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με την υπόθεση Novartis, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός, η εισαγγελέας Διαφθοράς παραβίασε κατάφωρα και με δόλο το άρθρο 239 του ποινικού κώδικα, κάτι που συνιστά κακούργημα.

Να υποστηριχθεί η θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να μείνει στη σκιά αν υπάρχει η ανεξαρτησία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και βεβαίως στο προσεχές χρονικό διάστημα με όλα αυτά τα οποία εξελίσσονται έχω την αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε πολύ συγκεκριμένα ευρήματα ή σε πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα τα οποία από μόνα τους θα καταδείξουν ενδεχομένως και τυχόν πολιτικές παρεμβάσεις ή πολιτικές ευθύνες». ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ