«Σάρωση» προϊόντων κλωστικής κάνναβης σε 4 επαγγελματίες της Κομοτηνής από την ΕΛΑΣ

«Σάρωση» προϊόντων κλωστικής κάνναβης σε 4 επαγγελματίες της Κομοτηνής από την ΕΛΑΣ

Επιχείρηση «Σάρωση» προϊόντων κλωστικής κάνναβης πραγματοποίησαν Αστυνομικοί της Δ/νσης Ροδόπης, στο πλαίσιο ελέγχων της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, για το αν διαθέτουν αυτά τα προϊόντα τις απαραίτητες εγκρίσεις .
Συγκεκριμένα οδηγήθηκαν στο κτίριο της Αστυνομίας στο Αυτόφωρο, ενώ έγινε και λήψη αποτυπωμάτων για το γεγονός πως πωλούν τα προϊόντα αυτά, χωρίς να διαθέτουν τα προϊόντα αυτά τις σχετικές εγκρίσεις.

Οι επαγγελματίες 4 τον αριθμό(Βιοπαράδοση, Μέλι Υγεία και Ομορφιά, Μάρκετ 24, Μαγικά Φασόλια και τα είδη καπνιστού Ζήσης, ο τελευταίος έχει εδώ και τρεις μήνες τραβήγματα για την συγκεκριμένη υπόθεση), ούτε γνώριζαν πως θα περάσουν αυτόφωρο και πως θα σχηματισθεί δικάσιμος.
Δέχθηκαν την… έφοδο των Αστυνομικών, οι οποίοι ζητούσαν να κλείσουν αμέσως το κατάστημά τους-αν δεν είχαν να αφήσουν κάποιον στο πόδι- και να τους ακολουθήσουν στο κτίριο της Αστυνομίας και στην Δίωξη Ναρκωτικών.
Μάλιστα οι Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών απέστειλαν και δείγματα των προϊόντων για ανάλυση, η οποία θα δείξει αν η ουσία thc-ψυχοτρόπα ουσία- που περιέχουν είναι στην κλίμακα που πρέπει δηλαδή κάτω του 0,2 ml.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς δεν υπάρχει υπογεγραμμένη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τα αρμόδια Υπουργεία, που να ρυθμίζει τον τρόπο διανομής και διακίνησης των προϊόντων αυτών. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα προϊόντα αυτά είναι Ναρκωτικά, καθώς οι επιχειρηματίες τα αγοράζουν με τιμολόγια από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.
Εδώ και δύο χρόνια οι άνθρωποι όχι μόνο στη Ροδόπη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, πωλούν τα προϊόντα της κλωστικής κάνναβης,(σ.σ. λάδια, ζυμαρικά, καλλυντικά, αλεύρι, σπόρους και τσάϊ κάνναβης).
«Οι Αστυνομικοί, πριν ακόμη ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τα δείγματα που απεστάλησαν στο Χημείο, απέσυραν όλα τα προϊόντα από τα ράφια…καθώς και προϊόντα που δεν είχαν σχέση», διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες.
Επίσης οι επαγγελματίες αναρωτιούνται ποιος θα τους αποζημιώσει για το γεγονός πως την ώρα που έκλεισαν τα καταστήματά τους το αγοραστικό κοινό φώναζε και ρωτούσε πότε μπορεί να ψωνίσει, ενώ οι προμηθευτές δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους τον ανεφοδιασμό των ραφιών, αλλά και για τα είδη που αποσύρθηκαν!

ΥΓ: Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται ακόμα και όχι και τόσο καλή συμπεριφορά από πλευράς της Αστυνομίας…την ώρα που περίμεναν για την λήψη αποτυπωμάτων…ακούστηκαν λένε και απειλές για κρατητήριο…Ας το διερευνήσουν κι αυτό οι αρμόδιοι…

www.ert.gr

Βασιλική Μαχαίρα