Επικοινωνία Τσαβούσογλου – Μαας για το μεταναστευτικό (video)

Επικοινωνία Τσαβούσογλου – Μαας για το μεταναστευτικό (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του για το μεταναστευτικό.

Η Γερμανία ανησυχεί για τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που περνούν από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ανησυχία αυτή διατύπωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μας σε τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Μας είπε στον Τσαβούσογλου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και περιμένει το ίδιο να κάνει και η Τουρκία.

«Εκτιμώ ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και πάλι», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο Χάικο Μας συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο Βερολίνο. Ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε πως φέτος είναι διπλάσιος ο αριθμός των προσφύγων που πέρασαν από την Ελλάδα παράνομα στην Βόρεια Μακεδονία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ αισιοδοξεί πως παρ’ όλη την αυξανόμενη μεταναστευτική πίεση από την Τουρκία προς την Ελλάδα, θα τηρηθεί η «οροφή» που έχει θέσει για την μετανάστευση η Γερμανία. Το Βερολίνο παρακολουθεί στενά του θέμα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις αυξανόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ανταπόκριση Γ. Παππάς

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ