Την ανησυχία του εκφράζει ο ΙΣΑ για την κατάσταση στο ΕΣΥ

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την τραγική, όπως την χαρακτηρίζει, εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΟΙΣΑ εκτιμά ότι η λειτουργία των Μονάδων Υγείας, -με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν -, δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες, για τους ασθενείς ενώ δεν συνάδει με τα δεδομένα ενός σύγχρονου συστήματος υγείας.

«Η εικόνα κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αποδεικνύει την αποτυχημένη πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, ερήμην του ιατρικού κόσμου και εις βάρος του ασθενή.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλείται να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις, για να διασφαλίσει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, για όλους τους πολίτες στο τελευταίο άκρο της χώρας.

Τα  πρώτα δείγματα γραφής της μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι μέσα από τη συνεργασία με τους Φορείς θα γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος υγείας, με όρους που συνάδουν με ένα σύγχρονο κράτος» αναφέρει σε σχόλιο του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης μετά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση