iPhone 11: Πόσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση τους στο YouTube;

Techblog.gr

By Innovation only event Apple iPhone 11 YouTube Views

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Apple η εταιρεία αποφάσισε να κάνει livestream την ετήσια εκδήλωση παρουσίασης των iPhone 11, iPhone 11 Pro και 11 Pro Max στην πλατφόρμα φιλοξενίας και μετάδοσης βίντεο του αντιπάλου της. Ναι αναφερόμαστε στο YouTube το οποίο ανήκει στη Google.

Πέρα από το γεγονός ότι το YouTube είναι ο πιο εύκολος και προσβάσιμος τρόπος να παρακολουθήσει κανείς κάθε εκδήλωση, επιτρέπει ταυτόχρονα να παρακολουθεί κάποιος τους ενεργούς θεατές. Οπότε, πόσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν το By Innovation only event μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας;

Όταν ο CEO της Apple, Tim Cook, εμφανίστηκε στη σκηνή το stream είχε 800.000 θεατές. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και των περισσότερων ανακοινώσεων ο αριθμός των ενεργών θεατών κυμαινόταν κατά μέσο όρο στα 1,7 με 1,8 εκατομμύρια άτομα.

Μόλις η Apple ξεκίνησε την ανακοίνωση των iPhone 11 Pro ο αριθμός των θεατών ξεπέρασε τα 1,86 εκατομμύρια και με την ολοκλήρωση τη παρουσίασης μειώθηκε ακαριαία στα 1,7 εκατομμύρια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του livestream το live chat ήταν απενεργοποιημένο οπότε οι χρήστες δεν μπορούσαν να σχολιάσουν κάτι. Κατά πάσα πιθανότητα η εταιρεία αποφάσισε να μην επιτρέψει τα σχόλια σε περίπτωση αρνητικής κριτικής. Ωστόσο, αν διατηρούσε ενεργό το chat θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των θεατών.

Στο τέλος της εκδήλωσης το YouTube ανέφερε ότι οι συνολικές προβολές ήταν λίγο κάτω από τα 3,1 εκατομμύρια. Βέβαια, η Apple δεν στόχευε στο να πετύχει πολλά views, διότι δεν λαμβάνει έσοδα για τα βίντεο που αναρτά στο κανάλι της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και κάθε χρόνο η Apple έκανε livestream την εκδήλωση στη δική της σελίδα. Ωστόσο, εκεί δεν υπάρχει κάποιος μετρητής προβολών και γι’ αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις αυτές στο παρελθόν.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος