Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης

Την παραίτηση του στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης. Στην παραίτησή του που, όπως αναφέρει στην επιστολή του, έγινε για προσωπικούς λόγους καθώς θα έπρεπε για μεγάλα διαστήματα να απουσιάζει στην Αθήνα, μεταξύ άλλων τονίζει ότι θέτει την εμπειρία του στην διάθεση του υπουργείου.

Ο κ. Μπαλμπακάκης είχε αποφασίσει εδώ και καιρό ν’ αποχωρήσει από το ΚΥΤ της Μόριας, όμως όπως ο ίδιος ανέφερε στην ΕΡΤ Αιγαίου παρέμενε στη θέση του για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους. ¨Δεν είναι πολιτική απόφαση, αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά” δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόσο και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος είχαν ζητήσει από τον κ. Μπαλμπακάκη να παραμείνει στη θέση του, καθώς έκριναν ότι είχε επιτελέσει ένα σημαντικό έργο σε μία τόσο δύσκολη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μπαλμπακάκης υπηρέτησε στο ΚΥΤ της Μόριας για 3 περίπου χρόνια, ενώ η σύμβαση του έληξε τον Μάρτιο του 2020. Κατά την διάρκεια της θητείας του προχώρησε σημαντικά έργα που αφορούν στην λειτουργία της δομής, όπως το έργο του βιολογικού καθαρισμού, ενώ δημιούργησε και τις “ασφαλείς ζώνες” για την προστασία των ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, των γυναικών μονογενεϊκών οικογενειών καθώς και των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες τους. Τέλος, βοήθησε σημαντικά στην προώθηση των αιτημάτων για αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ελαιοκτημάτων όπου έχουν τοποθετηθεί μέσα σκηνές, λόγω έλλειψης χώρου στο ΚΥΤ.

The post Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb