Ο Τσιτσιπάς «σφράγισε» τη νίκη για την Ελλάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε σε 48 λεπτά τον Τομ Ντιέντεριχ, έκανε το 2-0 στο tie με το Λουξεμβούργο και χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες μάχες με την Πολωνία του Ούμπερτ Ουρκάτς.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μια επιβλητική εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 6-0) του Τομ Ντιέντεριχ σε 48 λεπτά αγώνα και έκανε το 2-0 για την Ελλάδα στο tie με το Λουξεμβούργο για το Davis Cup. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον Ντιέντεριχ και «σφράγισε» τη νίκη της γαλανόλευκης.

Το Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε τρία μπρέικ σε κάθε σετ και έχασε μόλις 7 πόντους στο σερβίς του. Συγκεκριμένα, κέρδισε τους 24 από τους 31 πόντους που σέρβιρε και έφτασε σε μία πολύ άνετη νίκη, χαρίζοντας παράλληλα θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο Τατόι Club.

Ο Τσιτσιπάς, λοιπόν, επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις και διπλασίασε τις νίκες της Ελλάδας απέναντι στο Λουξεμβούργο και ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε νωρίτερα ο Μιχάλης Περβολαράκης. Ο 23χρονος τενίστας στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία επικράτησε με 2-1 σετ του Ούγκο Ναστάζι.

Ο τενίστας από το Λουξεμβούργο πήρε το πρώτο σετ με 7-6 (5), αλλά στη συνέχεια ο Ελληνας τενίστας ανέβασε την απόδοσή του και με αντεπίθεση διαρκείας έφερε τούμπα το ματς. Ο Περβολαράκης με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ και πήρε το τρίτο και καθοριστικό με 6-1. Ο νεαρός έπαιξε κατά διαστήματα πολύ ωραίο τένις, χάρισε πλούσιο θέαμα με μεγάλους πόντους και έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μιχάλης βρίσκεται στο Νο. 462 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ελλάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στο Λουξεμβούργο και πλέον το 3ο rubber της συνάντησης θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Για την ιστοροία, στο οποίο διπλό θα αγωνιστούν οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς απέναντι στους Κρις Ρόντεσχ και Κριστόφ Θολ.

Οι Ελληνες τενίστες πλέον επικεντρώνονται στις αυριανές μεγάλες μάχες με τους Πολωνούς, οι οποίες ουσιαστικά θα κρίνουν την πρώτη θέση του ομίλου. Με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας έχει έρθει στην Αθήνα και ο Ούμπερτ Ουρκάτς, Νο. 36 στην παγκόσμια κατάταξη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση