Κομοτηνή: Οι γονείς να αφιερώνουν πολύ χρόνο στα παιδιά τους

Κομοτηνή: Οι γονείς να αφιερώνουν πολύ χρόνο στα παιδιά τους

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινά η φετινή εκπαιδευτική χρονιά δηλώνει ο Θεόδωρος Επταμεινιτάκης, διευθυντής στο 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής σημειώνοντας πως οι ελλείψεις που σημειώνονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολύ λίγες και τα παιδιά πολύ περισσότερα.

«Τα τμήματα του σχολείου είναι γεμάτα κι αυτό είναι καλό για το σχολείο μας. Θα έχουμε αρκετά παιδιά, τα περιμένουμε όλα με χαρά, έτοιμοι να ξεκινήσει η καινούργια χρονιά. Εύχομαι υγεία σε όλους και να τελειώσουμε αυτή τη χρονιά όπως θα έπρεπε.»τονίζει μην παραλείποντας να αναφερθεί στους γονείς: «Θα έλεγα στους γονείς πρώτα από όλα να δίνουν στα παιδιά ελευθερία, να αφιερώνουν πολύ χρόνο στα παιδιά τους, οι ίδιοι πρέπει να αφιερώνουν χρόνο, να τα ακούνε, να ακούνε και τους καθηγητές , τα αγαπάμε τα παιδιά είναι σε ένα περιβάλλον που τα προσέχουμε και να είναι ήσυχοι. Οι δεξιότητες που αποκτούν τα παιδιά στο σχολείο είναι εξίσου σημαντικές με την κατάκτηση της γνώσης , το σχολείο δίνει αυτή τη δυνατότητα στα παιδιά, μέσα από πολλές δραστηριότητες , οι παλιοί μας μαθητές το ξέρουν και γι αυτό επισκέπτονται το σχολείο.» δηλώνει και προσθέτει «Εδώ είμαστε σαν μια οικογένεια, καλλιεργούμε τις σχέσεις των παιδιών. Προσπαθούμε να μην υπάρχουν προβλήματα σχολικού εκφοβισμού, είναι ο πρώτος κανόνας του σχολείου. Είναι το μόνο πράγμα που δεν ανεχόμαστε στο σχολείο. Μας αρέσει και η διαφορετικότητα, όλοι εδώ είναι ίδιοι, ίσοι και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Όλους τους δεχόμαστε και τους αγαπάμε το ίδιο.»

Και φέτος στο 2ο Γυμνάσιο θα λειτουργήσει Τμήμα Στήριξης για τα παιδιά που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Θα συνεχιστούν όλες οι δραστηριότητες που κάνει το σχολείο, ομοίως και τα εξωσχολικά προγράμματα. Με τη βοήθεια των παιδιών, από χρήματα που συγκέντρωσαν σε bazaar της περσινής χρονιάς, και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων φέτος θα εξοπλιστούν όλες οι αίθουσες με video προβολέα και με τη βοήθεια του δήμου θα γίνει η εγκατάσταση. Λεπτομέρειες και δράσεις  που ρυθμίζονται ώστε να κυλήσει όσο το δυνατόν ομαλότερα η νέα χρονιά, που μόλις ξεκίνησε.
Φώτο: Επταμεινιτάκης Θεόδωρος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου