Δυτ. Μακεδονία: Και οι 13 Δήμαρχοι, στη διοίκηση της Π.Ε.Δ

Δυτ. Μακεδονία: Και οι 13 Δήμαρχοι, στη διοίκηση της Π.Ε.Δ

Αποδεκτή έγινε από το αρμόδιο Υπουργείο Eσωτερικών, η πρόταση  τροποποίησης της Περιφερειακής  Ένωσης  Δήμων  (Π.Ε.Δ) Δυτ. Μακεδονίας, για την αύξηση  από 12 σε 13 του αριθμού των  Δημάρχων που θα συμμετέχουν  στη  νέα  21μελή διοίκηση, ώστε να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός από τους  13 συνολικά Δημάρχους της Περιφέρειας, μετά και την προσθήκη του Δήμου Βελβεντού,  από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην επίλυση του  θέματος αναφέρθηκε ο Πρόεδρος  της Π.Ε.Δ  Δυτ. Μακεδονίας  και  Δήμαρχος  Γρεβενών  Γιώργος  Δασταμάνης, κατά  την διάρκεια  της χθεσινής άτυπης συνεδρίασης στην Κοζάνη, μεταξύ των παλαιών και νέων μελών  του οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, όπου σε απάντηση στην ΕΡΤ  Κοζάνης, προσδιορίστηκε επίσης  ότι  «μέχρι  τα  τέλη  του μήνα αναμένεται  το σχετικό Προεδρικό διάταγμα που θα προσδιορίζει και  την  διαδικασία  της  γενικής συνέλευσης,  από την οποία θα εκλεγούν  και οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη της νέας  διοίκησης της  Ένωσης, η οποία από  15μελή θα γίνει  21μελή».

Σε   δηλώσεις του επίσης ο κ. Δασταμάνης, υπογράμμισε ότι «η  θετική εξέλιξη έγινε γνωστή μετά από ενημέρωση της Π.Ε.Δ  Δυτ. Μακεδονίας από τον Βουλευτή Π.Ε  Κοζάνης  Γιώργο Αμανατίδη», ενώ  έθεσε  και το θέμα της «αδικίας» που υπάρχει-όπως υποστήριξε- για τους Αντιδημάρχους-συνταξιούχους  που δεν μπορούν , εάν  θέλουν , να επιλέξουν τον μισθό που τους χορηγεί  ο φορέας από  τον οποίο συνταξιοδοτήθηκαν και υποχρεωτικά  λαμβάνουν τον μισθό  που προβλέπεται, με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης  Μαυρίδης 

www.ert.gr

Αντώνης Μαυρίδης