Δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στο Δήμο Πλατανιά

Δημιουργία Πυροσβεστικού  Σταθμού στο Δήμο Πλατανιά

Επανέρχεται στο αίτημα της δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στο Δήμο Πλατανιά ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης.

Ο κ. Μαλανδράκης, με έγγραφό του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλη Ματθαιόπουλο και κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού και τον Περ/κο Δ/ντη Κρήτης Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, τονίζει για άλλη μια φορά ότι «ο Δήμος Πλατανιά, είναι ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Χανίων, από τους μεγαλύτερους της χώρας και απαρτίζεται από 121 οικισμούς».

Επίσης επισημαίνει ότι στην «έκτασή του υπάρχουν χιλιάδες εκτάρια καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων σε ορεινά και ημιορεινά εδάφη, ενώ κατά την εκτεταμένη τουριστική περίοδο υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση».

«Θεωρούμε ενδεδειγμένο, όπως έχομε αναφέρει και σε παλαιότερα αιτήματα μας, τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στο Δήμο Πλατανιά προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό και άμεσο τρόπο, οι ανάγκες πυρόσβεσης, όταν αυτές απαιτούνται, καθώς και η άμεση παρέμβαση σε συμβάντα θεομηνιών, όπως πρόσφατα ανεδείχθη από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα”, τονίζει ο κ. Μαλανδράκης.

Τέλος, γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη στο Δήμο, του Περιφερειακού Διοικητή Π.Υ. Κρήτης, Αρχιπύραρχου κ.Λαγουδάκη, όπου δόθηκε η ευκαιρία να κάνει εκτενέστερη ενημέρωση για την αναγκαιότητα ικανοποίησης του παραπάνω αιτήματος, για το οποίο βρήκε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό από τον Περιφερειακό Διευθυντή, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε για τη διαθεσιμότητα του Δήμου να παρέχει υποδομές στέγασης του Πυροσβεστικού Σταθμού.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου