Αντίστροφη μέτρηση για το Davis Cup

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Davis Cup για το Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο TATOI Club, από αύριο Τετάρτη 11 έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας, με τον Στέφανο Τσιτσιπά στη σύνθεσή της, κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο με αντιπάλους τους Λουξεμβούργο, Πολωνία, Μονακό, δίνοντας μεθαύριο Πέμπτη (12/09) το πιο δύσκολο και κρίσιμο ματς με την Πολωνία.

Στον Β΄ όμιλο θα αγωνιστούν οι Εθνικές ομάδες της Εσθονία, της Λετονία, του Μαυροβουνίου και της  Βόρειας Μακεδονίας.

Μετά την κλήρωση ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωση. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Σπύρος Ζαννιάς, δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «τώρα που και το Davis Cup ήρθε, θέλω να διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τη διοργάνωση κι ενός τουρνουά ΑΤΡ-250, που θα είναι χρήσιμο και για το τένις και για την ελληνική οικονομία. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μπορούμε μετάλλιο και στο απλό αλλά και στο μεικτό με το Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη. Τους το εύχομαι με όλη μου την καρδιά».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπογράμμισε: «Είναι τιμή μου που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στο Davis Cup κι αυτό είναι κάτι καινούργιο για μένα. Είναι μεγάλο κίνητρο το να βρεθώ στην ομάδα, μαζί με τα άλλα παιδιά, να με βοηθάνε οι συμπαίκτες μου και να τους βοηθάω κι εγώ. Το ομαδικό κλίμα είναι πολύ ξεχωριστό, δεν το βρίσκεις συχνά στο τένις».

Την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων έχει η Cosmote TV η οποία καθημερινά και τις 4 αγωνιστικές ημέρες θα έχει ζωντανή σύνδεση με το TATOI Club, από τις 10:00 έως και τις 18:30-19:00.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση