Huawei EMUI 10: Πάνω από 30 συσκευές θα αναβαθμιστούν μέχρι τα μέσα του ’20

Techblog.gr

Huawei EMUI 10 Android 10 Roadmap

Στην IFA 2019, η Huawei επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των OTA αναβαθμίσεων του EMUI 10 στις συσκευές της. Μάλιστα η εταιρεία ανέφερε ότι πάνω από 30 συσκευές θα αναβαθμιστούν στο Android 10 μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Θεωρούμε ότι το χρονοδιάγραμμα ξεκινά με τα Huawei P30 και P30 Pro, για τις δυτικές αγορές, με δεδομένο ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη τη έκδοση Android θα τρέχουν τα Huawei Mate 30. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για το Open Source Android, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι θα είναι η έκδοση του Android 10.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι πλέον οι συσκευές τις Huawei δεν έχουν άδεια χρήσης για την έκδοση Android της Google. Ωστόσο, οι συσκευές που ανακοινώθηκαν ή κυκλοφόρησαν πριν τον αποκλεισμό διατηρούν τις άδειες τους και μπορούν να αναβαθμιστούν κανονικά στο Android 10 και το EMUI 10 skin της εταιρείας.

Huawei EMUI 10 Android 10 Roadmap

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, γνωρίζουμε ότι οι πρώτες συσκευές που θα αναβαθμιστούν στο EMUI 10 είναι τα Huawei P30 και P30 Pro τον Νοέμβριο. Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο θα λάβουν την ενημέρωση τα Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 RS, Mate 20X (4G), Honor 20, Honor View 20 και Honor 20 Pro.

Το πρόγραμμα της Huawei συνεχίζει με το P30 Lite, ολόκληρη τη σειρά Huawei P20 και όλα τα smartphones της σειράς Huawei Mate 10. Η αναβάθμιση των συσκευών θα ολοκληρωθεί με τα υπόλοιπα μοντέλα που έχουν γίνει γνωστά στο παρελθόν.

Με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί, ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις στη διάθεση του EMUI 10. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο, η Huawei θα κυκλοφορήσει τα OTA updates μόνο όταν είναι βέβαιη ότι το λειτουργικό λειτουργεί απρόσκοπτα.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος