Apple iPad 10.2: Πιο ισχυρά από ποτέ με 3,5 εκ. pixels στην οθόνη

Techblog.gr

Μόλις μάθαμε τα πάντα για τα νέα Apple iPad 10.2, σε απευθείας μετάδοση από το By innovation only event της Apple που πραγματοποιείται στο Steve Jobs Theatre, στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Τα νέα iPad έχουν μεγαλύτερη οθόνη από τους προκατόχους τους που διέθεταν 9,7 ίντσες. Πλέον, η νέα γενιά έχει οθόνη Retina 10,2 ιντσών με 3,5 εκατομμύρια pixels και χάρη στην μεγάλη γωνία θέασης προσφέρει την καλύτερη εμπειρία που έχουμε συναντήση στα tablets της Apple.

Στο εσωτερικό των Apple iPad 10.2 θα βρούμε τον A10 Fusion της Apple, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει δύο φορές καλύτερες επιδόσεις κι από τα top-selling PC που κυκλοφορούν στην αγορά. Τα νέα iPad μπορούν να εκτελούν με μεγαλύτερη άνεση πολλαπλές εργασίες και το gaming μέσω της Apple Arcade είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Apple iPad 10.2

Το βάρος των νέων Apple iPad 10.2 είναι γύρω στο μισό κιλό επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά τους. Οι συσκευές είναι κατασκευασμένε από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και έχουν την ίδια αντοχή με τις προηγούμενες γενιάς tablets.

Τα Apple iPad 10.2 έχουν πολύ γρήγορη ασύρματη σύνδεση και υποστηρίζουν Gigabit-class LTE. Στην ασφάλεια συναντάμε το Touch ID με το οποίο ο χρήστης ξεκλειδώνει τη συσκευή με ένα άγγιγμα.

Χάρη στο iPadOS, τα νέας γενιάς Apple iPad 10.2 έχουν μεγαλύτερη συμβατότητα, περισσότερα χαρακτηριστικά και είναι πιο ευέλικτα. Η αρχική οθόνη έχει επανασχεδιαστεί και δείχνει περισσότερες εφαρμογές. Επιπλέον, το Today View που προστέθηκε επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες.

Apple iPad 10.2

Με το iPadOS και το Split View οι χρήστες των Apple iPad 10.2 μπορούν να χειρίζονται πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα και να μετακινούνται μεταξύ πολλών apps με το Slide Over.

Η εταιρία θα διαθέσει μερικά αξεσουάρ για τα Apple iPad 10.2 όπως το Apple Pencil που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ξεκλειδώσει τη φαντασία του και να δημιουργεί χωρίς τέλος. Επιπλέον, μπορεί να μαρκάρει και να στέλνει περιεχόμενο με μία μόνο κίνηση.

Ένα ακόμη αξεσουάρ είναι το Smart Keyboard το οποίο είναι ένα πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο που υποστηρίζει layout σε 30 διαφορετικές γλώσσες. Η σύνδεση του πληκτρολογίου με τα Apple iPad 10.2 πραγματοποιείται με τον Smart Connector.

Συνολικά η σειρά θα διαθέτει αρκετές παραλλαγές των iPad, iPad Mini, iPad Air και iPad Pro. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν το Apple Pencil και το Smart Keyboard. Η μικρότερη έκδοση τους διαθέτει 32GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Προς το παρόν οι τιμές στην Ελλάδα δεν είναι γνωστές.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος