Πυρόπληκτοι Κινέττας: Αντιμετωπίζουμε τη γραφειοκρατία – Ζητάμε επίσπευση των διαδικασιών

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κινέττας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής πυροπλήκτων Κινέττας, Αντώνης Πετρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη,« το 80% που επλήγησαν είναι Δ.Α και αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Στο Δ.Σ βρίσκονται τα 150 από τα 216 κίτρινα σπίτια και τα 80 από τα 153 κόκκινα σπίτια. Σε αυτά ζουν μόνιμοι κάτοικοι που λαμβάνουν το επίδομα ενοικίου το οποίο έληξε στις 8 Αυγούστου και ανανεώθηκε για άλλο ένα έτος. ξεκίνησαν κάποιες κατεδαφίσεις κόκκινων κτιρίων οι οποίες έχουν σταματήσει».

Όπως τόνισε ο κ. Πετρίδης «έχει ξεκινήσει και προχωράει σιγά – σιγά η περισυλλογή αμιάντου αλλά έχουμε ένα θέμα. Προβλέπεται για τα κόκκινα σπίτια ώστε πρώτα να συλλεχθεί ο αμίαντος και στη συνέχεια να πάνε οι αρμόδιοι φορείς να απομακρύνουν τα μπάζα. Για τα κίτρινα σπίτια δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία και εμείς ζητάμε να προβλεφθεί και για αυτά η περισυλλογή αμιάντου. Στα σπίτια δεν έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος, παραμένει μέσα σε αυτά».

«Υπάρχουν προβλήματα στις άδειες των επισκευών. Ζητάμε επίσπευση των διαδικασιών. Όσοι έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, ενώ η διαδικασία προβλέπει να αποχαρακτηριστεί το κομμάτι στο οποίο είναι το σπίτι και ο περιβάλλων χώρος και να συνεχίσουν οι αποζημιώσεις, ακόμα και εδώ βρίσκουμε την γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου καθώς το δασαρχείο δεν τους δίνει τη βεβαίωση».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση