Καταγγελία γονέων για μεταφορά μαθητών σε ακατάλληλο σχολείο στον Άγιο Στέφανο – Τι δηλώνουν οι αρμόδιοι στον Realfm 97,8

Την αντίδραση γονέων των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Άνοιξης προκάλεσε η μεταφορά ορισμένων παιδιών στο 4ο δημοτικό σχολείο Αγίου Στεφάνου μετά τον επανακαθορισμό των σχολικών ορίων καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων, πρόκειται για ακατάλληλο κτίριο το οποίο νοίκιασε ο δήμος Διονύσου για 6 χρόνια με πολύ υψηλό κόστος από ιδιώτη και το οποίο γειτνιάζει με γηροκομείο.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου ο τοπικός σύμβουλος Κρυονερίου Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «υπάρχει φοβερό πρόβλημα στη στέγαση των μαθητών στο Άγιο Στέφανο και έχρηζε άμεσης λύσης. Καλώς η προηγούμενη διοίκηση έψαξε να βρει λύση αλλά η λύση δεν παύει να είναι πολύ πρόχειρη και το τίμημά της πολύ ακριβό. Χώροι δεν υπάρχουν , όπου υπάρχουν χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να τροποποιηθούν και να είναι κατάλληλα για σχολική στέγη. Πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα και η λογική της σύμβασης αυτής, παρολ’ αυτά τα περιθώρια δεν είναι πολλά γιατί η σύμβαση υπάρχει».

«Έχουμε εγκεκριμένο κονδύλι για δημοτικό σχολείο στο Κρυονέρι το οποίο έχει παγώσει είτε από αδράνεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής είτε από γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν προχώρησαν από την ΚΤΥΠ», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης υποστήριξε ότι «η ανάγκη δημιουργίας τέταρτου σχολείου στο δήμο Διονύσου υπάρχει εδώ και 10-15 χρόνια. Η ανάγκη αυτή ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων που συνοδεύουν τη μίσθωση αυτού του σχολείου, είναι στην πλειοψηφία τους ομόφωνες. Έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και εμφανίστηκε το συγκεκριμένο προσφερόμενο κτίριο. Ακολουθήθηκε όλη η τυπική διαδικασία. Η καταλληλότητά του εγκρίθηκε από τους μηχανικούς της ΚΤΥΠ και τις αρμόδιες υπηρεσίες».

«Όλες οι αντιδράσεις προκύπτουν όταν πας να ιδρύσεις κάτι καινούριο. Το πρόβλημα θα το έχουν οι τρόφιμοι του γηροκομείου και όχι τα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Ζαμάνης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση