Nokia 10 PureView: Θα έχει οκτώ κάμερες και QHD οθόνη με 90Hz [βίντεο]

Techblog.gr

Το Nokia 9 PureView κυκλοφόρησε φέτος τον Φεβρουάριο έπειτα από μία σειρά αρκετώ αναβολών. Κρίνοντας από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η συσκευή ακόμη και μετά την κυκλοφορία της δεν περιμένουμε να δούμε σύντομα στα ράφια των καταστημάτων το Nokia 10 PureView.

Nokia 10 PureView

Ωστόσο, ο Concept Creator δημιούργησε ένα εντυπωσιακό 3D render της συσκευής και το ανέβασε όπως πάντα στο κανάλι του στο YouTube. Ο συγκεκριμένος concept artist έχει δημιουργήσει πολλά concept συσκευών και αρκετές φορές οι προβλέψεις του είναι ιδιαίτερα ακριβείς, οπότε ίσως τελικά το Nokia 10 PureView μοιάζει με τη συσκευή του βίντεο.

Δυστυχώς, οι πωλήσεις του Nokia 9 PureView επηρεάστηκαν κατά πολύ από τις αναβολές και τα προβλήματα λογισμικού που είχε after sale. Επιπλέον, υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο smartphone θα ήταν η απόλυτη φορητή συσκευή φωτογραφίας, αλλά σύμφωνα με το DxOMark δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά.

Τι θα μπορούσε να αλλάξει η HMD Global στον διάδοχο του, το Nokia 10 PureView; Σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αλλά τουλάχιστον ο Concept Creator έχει ιδιαίτερα συγκεκριμένη άποψη για τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του smartphone.

Nokia 10 PureView

Το Nokia 10 PureView θα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και γυαλί, ακριβώς όπως το Nokia 9 PureView. Επιπλέον, θα έχει παρόμοιο κυκλικό module καμερών, σε κυκλική διάταξη, με περισσότερους αισθητήρες.

Το module του Nokia 10 PureView διαθέτει έξι κάμερες Carl Zeiss, κι αντί να έχει κάποιο μονό LED flash διαθέτει ένα διπλό flash στο πλάι. Εφόσον στο πίσω μέρος δεν υπάρχει κάποιο συμβατικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων η συσκευή θα έχει in-display fingerprint scanner.

Ο Concept Creator φαντάζεται ότι το smartphone θα έχει δύο 12MP RGB κάμερες και δύο μονόχρωμες με 12MP αισθητήρες. Επιπλέον, στο module πρόσθεσε μία ultra-wide 130 μοιρών και μία κάμερα αποκλειστικά για βίντεο με δυνατότητα εγγραφής 6K.

Nokia 10 PureView

Τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης του ήχου και απενεργοποίησης της συσκευής βρίσκονται στα δεξιά και ο Concept Creator θεωρεί ότι το Nokia 10 PureView θα έχει ξεχωριστό κουμπί κλείστρου στην ίδια πλευρά αλλά προς το άκρο του σώματος της συσκευής.

Το smartphone έχει μεγάλα bezels πάνω και κάτω από την οθόνη των 6,4 ιντσών η οποία έχει ανάλυση 1.440p, 90Hz ρυθμό ανανέωσης και υποστηρίζει HDR10+. Στο forehead υπάρχει το ακουστικό, διπλή selfie κάμερα και λογικά ένας αισθητήρας εγγύτητας. Κάπως έτσι, φαίνεται ότι το επόμενο camera smartphone της HDM Global θα έχει οκτώ κάμερες.

Nokia 10 PureView

Τέλος, ο Concept Creator φαντάζεται ότι το Nokia 10 PureView θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, μαύρο, πράσινο, κόκκινο και κυανό.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος