Σε πρωτεύοντα ρόλο λιμένας- θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης στο Διεθνές συνέδριο Ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη

Σε πρωτεύοντα ρόλο λιμένας- θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης στο Διεθνές συνέδριο Ενέργειας  στη ΝΑ Ευρώπη

Τις τοποθετήσεις σχετικά με το ότι το λιμάνι και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης διαδραματίζουν «πρωτεύοντα ρόλο» , στη διάρκεια των εργασιών του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ), Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα όπως η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, η ενεργειακή της στρατηγική , οι συνέργειες στη Μεσόγειο, οι υποδομές αλλά και τη στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδος, με τον κ. Χατζημιχαήλ να εκφράζει πεποίθηση ότι «Το συνέδριο παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θράκη».

« Μετά από αδράνεια ετών αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και της γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής επιχειρείται η επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης στα πλαίσια ενός ευρύτερου μετασχηματισμού της περιοχής της Θράκης σε διεθνές ενεργειακό hub σχετικό με την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της Ευρώπης με ταυτόχρονη δημιουργία σχετικών υποδομών και πλαισίου ασφάλειας και προστασίας. Η αξιοποίηση των νέων ευκαιριών που ανακύπτουν για τις τοπικές επιχειρήσεις από αυτές τις εξελίξεις και διάχυση των ωφελειών στην τοπική οικονομία αποτελεί πρόκληση για την Ομοσπονδία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Χατζημιχαήλ , συμμετείχε στο Συνέδριο ως επικεφαλής της αποστολής της Ομοσπονδίας , μετά από πρόσκληση του Ελληνο -Αμερικανικού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ). Παράλληλα ,συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο του Ελληνο -Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο «όπου συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη κοινών δράσεων στα πλαίσια του αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την περιοχή ευθύνης της ΟΕΕΘ» , ενώ επίσης, είχε συνάντηση με στελέχη της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, για θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας στη Θράκη.

www.ert.gr

Δήμητρα Παρασκευοπούλου