Κομοτηνή: Η κυρία Πρόεδρος

Κομοτηνή:  Η κυρία Πρόεδρος

Στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, συνεδρίαση που προβλέπεται από το Νόμο για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου και των μελών των δύο βασικών επιτροπών, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου είχε κάθε λόγο να χαμογελά.

Η  κυρία Στογιαννίδου θα συνεχίσει και επί δημαρχίας Γκαράνη στο ίδιο πόστο

Καταρχήν ο κος Γιάννης Γκαράνης, ο δήμαρχος Κομοτηνής την πρότεινε για τη Θέση του προέδρου και στη συνέχεια, μετά από μυστική ψηφοφορία που έγινε, η ίδια αναδείχτηκε σχεδόν παμψηφεί, με 40 ψήφους επί 41 δημοτικών συμβούλων (υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο), εκ νέου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

« Ήταν ένα ευχάριστο για μένα αποτέλεσμα, καθώς οι συνάδελφοι έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, αυτό βεβαίως δημιουργεί ακόμη πιο μεγάλη ευθύνη για το ρόλο που καλούμε εκ νέου να αναλάβω κι ελπίζω κι εύχομαι να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους γιατί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να έχει μια ουδέτερη στάση , είναι πρόεδρος όλων των συμβούλων, δεν πρέπει να συντάσσεται με την παράταξη η οποία τον έχει αναδείξει.» δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνει «Πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε συναινετικοί μέσα στο  δημοτικό συμβούλιο, να γίνεται μια υγιής αντιπαράθεση, ένας γόνιμος διάλογος, να υπάρχει πολυφωνία. Όλα αυτά και τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού καλούμαι να υπερασπίσω με τη στάση μου κι ελπίζω κι εύχομαι να τα καταφέρω.»

Παραδέχεται και η ίδια ότι είναι πολλά αυτά τα οποία μπορούν να γίνουν σε ένα δήμο όπως αυτός της Κομοτηνής. «Είναι πολλά αυτά τα οποία πρέπει να συμβαίνουν και να τα υιοθετεί η εκάστοτε δημοτική αρχή για την βελτίωση της καθημερινότητας μας, για την ανάδειξη της πόλης μας» δηλώνει και προσθέτει « Νομίζω ότι και στο δικό μας δήμο πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν και θα γίνουν το πιστεύω αυτό. Είναι η ομάδα διοίκησης, μια ομάδα που έχει βάλει στόχους, που έχει μάθει στη σκληρή δουλειά και θέλω να πιστεύω πως αυτοί οι δύο παράγοντες μαζί με την εμπειρία που έχουμε θα μας βοηθήσουν στο να παράξουμε σπουδαίο και σημαντικό έργο. Εύχομαι αυτό το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει όσο τον δυνατόν σωστότερες αποφάσεις για το καλό της πόλης και την δημιουργία έργων.» δηλώνει και μιλώντας πιο συγκεκριμένα προσθέτει «Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να βελτιώσουμε σίγουρα την καθημερινότητα του πολίτη, εκεί μπορούν να γίνουν πολλές παρεμβάσεις. Όπως παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν και σε επίπεδο τεχνικών έργων, νομίζω ότι αυτή η θητεία, θα μας δώσει την ευκαιρία, με δεδομένη την καλή οικονομική κατάσταση του δήμου Κομοτηνής, κάτι το οποίο δεν ήταν σύμμαχος μας τα πρώτα χρόνια διοίκησης αυτής της ομάδας , να γίνουν πράγματα στην πόλη, έτσι όπως οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν να κάνουμε στις πρόσφατες εκλογές.»

Κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να είναι συνεπής

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το δικό της μήνυμα στους αιρετούς του δημοτικού συμβουλίου . «Κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να είναι συνεπής στην ευθύνη που του ανέθεσαν οι πολίτες κατά την ημέρα των εκλογών, αυτό δεν πρέπει να το λησμονεί κανείς μας, είτε είναι στην συμπολίτευση, είτε στην αντιπολίτευση. Καμία μέρα της θητείας. Το λέω γιατί υπήρξαν κάποια κακά παραδείγματα και στις προηγούμενες θητείες. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, να προσερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, να γνωρίζουμε και τα καθήκοντα μας και τα δικαιώματα μας, αλλά και τις υποχρεώσεις μας και κυρίως να προσπαθούμε να κάνουμε εύστοχες παρεμβάσεις, ανεξάρτητα πού ανήκουμε γιατί είναι στην κριτική και με τις εύστοχες παρεμβάσεις μπορεί να βελτιωθεί και να είναι αποτελεσματικότερη η λειτουργία του δήμου, αλλά και το έργο της δημοτικής αρχής.» δηλώνει και σημειώνει « Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να έχουμε ενεργό ρόλο γιατί εκλεχθήκαμε ανάμεσα σε πολλούς άξιους συναδέλφους μας οι οποίοι έθεσαν υποψηφιότητα, ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε ένα σπουδαίο ρόλο και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και κάθε μέρα να αποδεικνύουμε ότι ήμασταν μια σωστή επιλογή έναντι πολλών άλλων συναδέλφων που έθεσαν υποψηφιότητα άξιοι, που δεν αναδείχτηκαν. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε, να  το λέμε καθημερινά.» Καταλήγοντας πως αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πολλά νέα πρόσωπα που δείχνουν όρεξη και μεράκι να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης . «Νομίζω ότι είναι μια σύνθεση που αποτελεί εγγύηση για καλύτερες μέρες στο δήμο Κομοτηνής, αυτή την τετραετία.» προβλέπει με την ευχή στο τέλος της τετραετίας να επιβεβαιωθεί.
Φώτο: Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, εκ νέου πρόεδρος στο ΔΣ Κομοτηνής για τα επόμενα δύο χρόνια ρεπορτάζ -κείμενο – φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου