Δωρεά περιπολικού από ομογενή εκ Ζαγοράς – Τιμήθηκε από την Δ.Α. Μαγνησίας

Δωρεά περιπολικού από ομογενή εκ Ζαγοράς – Τιμήθηκε από την Δ.Α. Μαγνησίας

Ένα καινούργιο περιπολικό αυτοκίνητο (FORD 4X4 Ecosport Business TDIESEL) αξίας περίπου 25.000 δώρισε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας μια ομογενής που ζει στις ΗΠΑ και κατάγεται από τη Ζαγορά.  Πρόκειται για την κ. Αθανασία Παπούλια – Παρνέλλι, η οποία βραβεύτηκε σήμερα (9-9-2019) σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Η 74χρονη δωρήτρια ήταν παιδί φτωχής οικογένειας με άλλες τέσσερις αδελφές. Σε ηλικία 7,5 ετών οι γονείς της έστειλαν στην Αθήνα, να δουλέψει σε μια πλούσια οικογένεια, ενώ δούλεψε ως οικιακή βοηθός μέχρι τα 17 της χρόνια. Στην ηλικία αυτή, γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, ιταλικής καταγωγής, ο οποίος δούλευε  για την Αμερικάνικη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Παντρεύτηκαν, όταν εκείνη έγινε 23 ετών και έφυγαν για τις ΗΠΑ όπου εργάστηκε για 8 χρόνια στο Marriot και εν συνεχεία, το 1984 αγόρασε μια κάβα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ουάσιγκτον. Παρότι ζει στις ΗΠΑ 52 χρόνια, επισκέπτεται τη Ζαγορά 3-4 φορές το χρόνο.

«Δεν γνώριζα τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς, αλλά πήγα να τους ευχαριστήσω για κάτι που τους είχα ζητήσει και είδα ότι τους έλειπε το αυτοκίνητο», τόνισε η δωρήτρια.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τόνισε ότι η δωρεά του αυτοκινήτου στον Α.Σ. Ζαγοράς, είναι μεγάλης σημασίας, γιατί έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιο εξοπλισμό και, επιπλέον ξυπνάει το παρελθόν του χώρου, διότι στη Ζαγορά υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που ξενιτεύτηκαν, έβγαλαν κάποια χρήματα και δημιούργησαν εκκλησίες, δρόμους, βιβλιοθήκες και γενικά, αυτό που ξέρουμε ως Ζαγορά.

Για μια μεγάλη μέρα για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραΐσκος, λέγοντας ότι η κ. Παρνέλλι δώρισε ένα αυτοκίνητο, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Α.Σ. Ζαγοράς.Όπως είπε, πρόκειται για ένα καινούργιο και πολύ λειτουργικό αυτοκίνητο, με το οποίο οι αστυνομικοί θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια σε όλη την περιοχή ανατολικού Πηλίου και να είναι δίπλα τον κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια.

 

www.ert.gr

ertweb