Αθιώος ο πρώην υπουργός Μ. Καρχιμάκης για την υπόθεση της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας

Αθιώος ο πρώην υπουργός Μ. Καρχιμάκης για την υπόθεση της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης για την κατηγορία της  ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας με αφορμή ερώτηση που είχε κάνει στη Βουλή το 2006 για τα ελικόπτερα Σινούκ, στην οποία σύμφωνα με την κατηγορία, καταγράφονταν απόρρητα στοιχεία.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα έκριναν πως στην υπόθεση δεν στοιχειοθετείται η νομοτυπική μορφή του αδικήματος.
«Ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ. Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας στην πρόταση του, γεγονός που επικαλέστηκε στην απολογία του και ο κατηγορούμενος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην  απάντηση του στη Βουλή δεν ανέφερε ότι τα επίμαχα στοιχεία ήταν απόρρητα.

«Εγώ λειτούργησα θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για μην θρηνήσουμε κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας όπως έγινε στην τραγωδία με το Σινούκ. Είμαι αθώος» είπε απολογούμενος ο κ. Καρχιμάκης συμπληρώνοντας πως στοχοποιήθηκε, καθώς ήταν εκείνος που αποκάλυψε την υπόθεση των ομολόγων, αλλά το θέμα των off-shore εταιριών πολιτικών προσώπων.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση