Sonos Move, One SL και Port: Συσκευές ήχου με υποστήριξη AirPlay 2 [IFA 2019]

Techblog.gr

Sonos Move Sonos One SL and Sonos Port IFA 2019

Μία από τις εταιρείες που βρέθηκαν στην IFA 2019 είναι και η Sonos η οποία παρουσίασε τρία νέα προϊόντα, το φορητό Bluetooth ηχείο Sonos Move και τα Sonos Port και Sonos One SL που είναι αναβαθμίσεις παλαιότερο συσκευών της.

Sonos Move

Το Sonos Move είναι ένα φορητό Bluetooth ηχείο μεγαλύτερο σε μέγεθος από ότι έχουμε συνηθίσει και ο σχεδιασμός του δεν φαίνεται να ταιριάζει ιδιαίτερα σε μία συσκευή που θα έπαιρνε κανείς πάντου. Έχει ύψος 10 ίντσες και ζυγίζει σχεδόν τρία κιλά, οπότε μάλλον προορίζεται για χρήση μέσα και γύρω από το σπίτι.

Το φορητό Bluetooth ηχείο έχει λάβει πιστοποίηση IP56 και η Sonos ισχυρίζεται ότι αντέχει στις πτώσεις, τη βροχή, την υγρασία, τη σκόνη, τη βρωμιά, την UV ακτινοβολία και τις ακραίες θερμοκρασίες.

Επιπλέον, το Sonos Move έρχεται πακέτο με μία λεπτή βάση φόρτισης η οποία φροντίζει να αναπληρώνει με ενέργεια την μπαταρία των 10 ωρών αυτονομίας. Το ηχείο μπορεί να φορτίζει και μέσω USB type-C.

Το Sonos Move έρχεται με Bluetooth 4.2 και μπορεί να εναλλάσσει τη σύνδεση του μεταξύ του Wi-Fi οικιακού δικτύου και οποιασδήποτε Bluetooth συσκευής. Επίσης, διαθέτει την Trueplay τεχνολογία της Sonos η οποία προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου.

Τέλος, το Sonos Move υποστηρίζει φωνητικές εντολές μέσω Google Assistant και Amazon Alexa, λειτουργία AirPlay 2 που επιτρέπει στους χρήστες Apple να ελέγχουν την αναπαραγωγή μουσική με τη Siri, και θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου στα 400 δολάρια Αμερικής ή 360 ευρώ.

Sonos One SL

Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Sonos Play:1, κι όπως μαρτυρά το όνομα του, το Sonos One SL έχει παρόμοιο design με το μικρό Sonos One. Έχει λιτά touch controls χωρίς όμως να υποστηρίζει φωνητικές εντολές διότι δεν έχει μικρόφωνο.

Sonos Move Sonos One SL and Sonos Port IFA 2019

Το Sonos One SL είναι ένα απλό έξυπνο ηχείο που υποστηρίζει AirPlay 2, πάνω από 100 streaming υπηρεσίες, και θα γίνει διαθέσιμο στις 12 Σεπτεμβρίου για 180 δολάρια Αμερικής ή περίπου 162 ευρώ.

Sonos Port

To Sonos Port είναι ο αντικαταστάτης του Sonos Connect και προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης με όλες τις προγενέστερες συσκευές της εταιρείας. Η συσκευή διαθέτει θύρα ήχου, RCA έξοδο ήχου, ψηφιακή έξοδο ήχου, δύο Ethernet, και 12V trigger.

Επιπλέον, το Sonos Port επιτρέπει την ενσωμάτωση του AirPlay 2 στα παραδοσιακά συστήματα ήχου στη σχετικά συμφέρουσα τιμή των 400 δολαρίων Αμερικής ή περίπου 360 ευρώ. Η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος