LG G8X ThinQ: Γιατί η DualScreen θήκη έχει notch; [IFA 2019]

Techblog.gr

LG G8X ThinQ

H LG αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει κάποιο πραγματικό foldable smartphone, αν’ αυτού επιλέγει να δημιουργεί θήκες που προσθέτουν επιπλέον οθόνες στις συσκευές της. Ξεκίνησε με το LG V50 ThinQ και τώρα στην IFA 2019 παρουσίασε το LG G8X ThinQ το οποίο αποκτά δύο επιπλέον οθόνες με τη θήκη DualScreen.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η τακτική της εταιρείας, αλλά το γεγονός ότι η νέα θήκη για το LG G8X ThinQ είναι κάπως άσχημη. Η θήκη του LG V50 ThinQ προσπαθούσε να είναι συμμετρική σχετικά με την όψη της συσκευής, χωρίς όπως άχρηστα πρόσθετα στοιχεία.

Με τη DualScreen θήκη του LG G8X ThinQ τα πράγματα αλλάζουν. Όπως παρατηρούμε το smartphone διαθέτει notch το οποίο έχει λόγο ύπαρξης διότι φιλοξενεί την 32MP selfie κάμερα. Ωστόσο το ίδιο notch έχει προστεθεί και στην κύρια οθόνη της θήκης.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το notch της DualScreen θήκης του LG G8X ThinQ δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, απλώς υπάρχει εκεί. Θα μπορούσε η εταιρεία να έχει προσθέσει κάποιον αισθητήρα εγγύτητας ώστε να απενεργοποιείται αυτόματα η οθόνη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο διότι η θήκη τροφοδοτείται με ενέργεια από τη συσκευή και λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από αυτή.

LG G8X ThinQ

Η LG ίσως αποφάσισε να διατηρήσει το notch είτε για λόγους συμμετρίας, κάτι που όπως είδαμε δεν ισχύει και τόσο, ή για να μειώσει το κόστος παραγωγής. Διατηρώντας το notch θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ίδιο ακριβώς γυαλί και στις δύο οθόνες χωρίς την ανάγκη παραγωγής κάποιου άλλου.

Εσείς για πιο λόγο πιστεύεται ότι διατήρησε το notch και στην οθόνη της DualScreen του LG G8X ThinQ;

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος