Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία των μακεδονικών προϊόντων

Ως μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της ανάπτυξης παρουσίασε την προστασία των μακεδονικών προϊόντων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, «προτεραιότητά μας, είναι η προστασία και ενίσχυση των μακεδονικών προϊόντων με τη δημιουργία και διεθνή πιστοποίηση ενός συλλογικού σήματος για αυτά».

Διαβάστε επίσης: «Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης μετά το 2020»

«Είναι αυτό που θα δηλώνει, πλέον, χωρίς αμφιβολίες, την ποιότητα και την προέλευσή τους, απέναντι σε κάθε ανταγωνιστή» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξηγώντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε προϊόντα της Κρήτης, ενώ αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού.

«Γι΄ αυτό και θα συνοδευτεί από παράλληλες ενέργειες. Ο τομέας των αγροτικών μεταφορών, για παράδειγμα, θα τονωθεί με την ανάπτυξη αποθηκευτικών, ψυχόμενων χώρων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης. Αλλά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει νέο ρόλο. Το επενδυτικό του πρόγραμμα ανέρχεται ήδη σε 300 εκατομμύρια, ενώ επιβάλλεται να ολοκληρωθεί η σύνδεση με το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων, με στόχο την επόμενη διετία να γίνει μεταφορικός κόμβος για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Βαλκανική» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφήστε μια απάντηση