Ήπειρος | Κοπάδι με αγελάδες κάνει βόλτα στη… Δρακόλιμνη!

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ένα κοπάδι αγελάδων να πίνει νερό στη δρακόλιμνη.. Κι όμως οι εικόνες έχουν γίνει καθημερινές με ότι αυτό συνεπάγεται για μία περιοχή που αποτελεί την κορωνίδα του ορεινού τουρισμού στην Ήπειρο. Το πρόβλημα με το κοπάδι που κυκλοφορεί ελεύθερο στην καρδιά του εθνικού δρυμού είναι τεράστιο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ενδιαφερθεί καμία υπηρεσία, παρά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κτηνοτρόφος ο οποίος έχει στην κατοχή του πάνω από πεντακόσιες αγελάδες μισθώνει μία συγκεκριμένη έκταση εντός της οποίας υπάρχουν και πηγές.

Εξ αιτίας της αδιαφορίας προφανώς οι πηγές αυτές έχουν καταστραφεί με αποτέλεσμα οι αγελάδες, να φεύγουν εκτός μισθωμένης περιοχής και καθημερινά το διάστημα αυτό να καταλήγουν στην Δρακόλιμνη για να ξεδιψάσουν.

Στο κοπάδι συνήθως δεν υπάρχει βοσκός με αποτέλεσμα ακόμη και τα σκυλιά να έχουν επιτεθεί σε τουρίστες.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ενώ όπως σημειώνουν οι καλά γνωρίζοντες την περιοχή η παρουσία των αγελάδων στην δρακόλιμνη μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους αλπικούς τρίτωνες ενώ τονίζουν πως ήδη έχουν απομακρυνθεί τα αγριόγιδα.

Για την κατάσταση αυτή έχουν ενημερωθεί τον τελευταίο ένα μήνα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες… Ίσως όμως οι υπεύθυνοι να μην πίστευαν ποτέ ότι οι αγελάδες θα φτάσουν μέχρι την δρακόλιμνη…

Πηγή: EPIRUSPOST.GR 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση